Πύρρος Δήμας: Οργή στο Twitter για την ξενοφοβική ανάρτηση και τον φράχτη στον Έβρο

Πύρρος Δήμας: Οργή στο Twitter για την ξενοφοβική ανάρτηση και τον φράχτη στον Έβρο

Επιλεκτική μνήμη φαίνεται πως διαθέτει ο Πύρρος Δήμας ο οποίος προκειμένου να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και να εξασφαλίσει μια καρέκλα στην Ευρωβουλή, άρχισε να μιλάει για τα σύνορα του Έβρου και τη θωράκιση της Ευρώπης.

Προφανώς ο πρώην ολυμπιονίκης ξέχασε τη δική του αφετηρία στη ζωή και τις δυσκολίες που βίωσε στην Ελλάδα λόγω του ρατσισμού που επικρατούσε τη δεκαετία του ’90 κατά των μεταναστών από την Αλβανία.

«Τα σύνορα του Έβρου είναι ασφαλή και απροσπέλαστα. Η θωράκιση του Έβρου είναι ουσιαστικά η θωράκιση της Ευρώπης. Εδώ ξεκινά και τελειώνει η Ευρώπη, έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους ηρωικούς ακρίτες μας, τους άγρυπνους φρουρούς, προκειμένου εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς».

 

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή του η δήλωση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με πολλούς χρήστες του Twitter να κάνουν επίθεση στον πρώην ολυμπιονίκη, με αρκετό κόσμο να είναι απογοητευμένος από τις τοποθετήσεις του.

Ο Πύρρος Δήμας δεν έχασε χρόνο να δώσει απάντηση, κάνοντας ουσιαστικά αναφορές για καλό τείχος και κακό τείχος, γράφοντας:

«Αντιπαρέρχομαι το ύφος σας που είναι γνωστό σε όλους και σας χαρακτηρίζει. Το τείχος της Αλβανίας ήταν για να μας φυλακίσει. Το τείχος του Έβρου είναι για να μας προστατεύσει, όπως συνέβη το 2020».

Επικίνδυνη ρητορική που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος σε μια Ευρώπη που δεν χρειάζεται περισσότερους ξενοφοβικούς βουλευτές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Εγκλημα Τέμπη: Ποιοι πήραν το ηχητικό – Τι δήλωσε υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter