Qatargate: Ακρόαση στο προδικαστικό συμβούλιο για Καϊλή, Παντσέρι και Ταραμπέλα

Qatargate: Ακρόαση στο προδικαστικό συμβούλιο για Καϊλή, Παντσέρι και Ταραμπέλα

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες θα βρεθούν σήμερα οι Εύα Καϊλή, ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Μαρκ Ταραμπέλα, ο τελευταίος εκ των συλληφθέντων για το σκάνδαλο Qatargate.

Η Εύα Καϊλή θα πραγματοποιήσει νέα ακρόαση αναμένοντας για τρίτη φορά την απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου σχετικά για το εάν θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένη. Την έκπτωτη αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής θα εκπροσωπήσει νέος δικηγόρος, ο ποινικολόγος Σβεν Μαρί, ο οποίος αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες αναμένεται και ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε σχετικά: Αλλάζει δικηγόρο η Εύα Καϊλή – Την αναλαμβάνει ο συνήγορος του βομβιστή του Παρισιού

Ο Αντόνιο Παντσέρι θα βρεθεί απέναντι στη βελγική δικαιοσύνη σε προκαταρκτικό επίπεδο, έχοντας -ως γνωστόν- έλθει σε συμφωνία με τις αρχές ούτως ώστε να βοηθήσει με τις καταθέσεις του τις έρευνες για το πολυπλόκαμο σκάνδαλο, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη μεταχείριση όσον αφορά την ποινή του. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής, «εγκέφαλος» του κυκλώματος, είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Παντσέρι καιγόταν να στείλει τον Αβραμόπουλο σε αποστολή στον Περσικό

Όσο για τον Μαρκ Ταραμπέλα, η σημερινή (9:30 ώρα Βελγίου) ακρόαση θα είναι η πρώτη, καθώς συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (10/2) και οδηγήθηκε στις φυλακές του Σεν Ζιλ λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του. «Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», δηλώνει ο συνήγορός του, Μαξίμ Τόλερ στο RTL.

Διαβάστε σχετικά: Βαριές κατηγορίες στον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter