Qatargate: Διεθνή ΜΜΕ βάζουν στο «κάδρο» και τον Μαργαρίτη Σχοινά

Qatargate: Διεθνή ΜΜΕ βάζουν στο «κάδρο» και τον Μαργαρίτη Σχοινά

Ισχυρές αναταράξεις έχει προκαλέσει στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή το ξέσπασμα σκανδάλου που περιλαμβάνει έρευνες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε… απευθείας σύνδεση με το Κατάρ. Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και την Εύα Καΐλη, -πρώην πλέον- ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τα διεθνή ΜΜΕ να σημειώνουν ότι οι έρευνες αναμένεται να επεκταθούν.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά

Παράλληλα, σε ΜΜΕ όπως η ιταλική Repubblica το γερμανικό Focus και η βελγική L’ Echo, γίνεται αναφορά και στο όνομα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος μπαίνει στο «κάδρο» ως υποστηρικτής του Κατάρ, έχοντας προχωρήσει σε αποθεωτικές δηλώσεις για το εμιράτο ενόψει Μουντιάλ, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την Εύα Καΐλη.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε αναρτήσει πληθώρα status και φωτογραφιών για το Μουντιάλ του Κατάρ, πραγματοποιώντας δηλώσεις και… διαπιστώσεις για τα «βήματα προόδου» του εμιράτου στα εργασιακά δικαιώματα, γεγονός που σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ και έβαλε στο «κάδρο» τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

«Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής», είχε χαρακτηριστικά δηλώσει στην ΕΡΤ ο Σχοινάς.

Διαβάστε επίσης: Σχοινάς σε γραμμή… Καϊλή: «Υμνοι» για τα «αδιανόητα πράγματα» που έχει επιτύχει το Κατάρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter