Qatargate: Εντός της ημέρας η απόφαση για την προφυλάκιση της Καϊλή – Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια (Video)

Qatargate: Εντός της ημέρας η απόφαση για την προφυλάκιση της Καϊλή – Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια (Video)

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή για την εξέλιξη της υπόθεσης του Qatargate που συγκλονίζει όλη την Ευρώπη και στο οποίο εμπλέκεται και η ευρωβoυλευτής Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών, βρίσκεται η ίδια και ακόμα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι. Το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου θα κρίνει αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι και άλλο ένα άτομο.

Πλήθος κόσμου έξω από το δικαστήριο

Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστήριο επικρατεί το αδιαχώρητο.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες και όσα έχει κάνει γνωστά ο δικηγόρος της στην Ελλάδα Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναμένεται να δηλώσει αθώα και να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα, ότι τα έφερε στο σπίτι της ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ότι μόλις το αντιλήφθηκε του ζήτησε να τα επιστρέψει αμέσως στον ιδιοκτήτη τους.

Στο πλαίσιο αυτό τα έδωσε ο σύζυγός της στον πατέρα της για να τα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη τους. Σε ότι αφορά το Κατάρ αναμένεται να πει ότι ουδέποτε έχει χρηματιστεί και ότι ότι είπε για την χώρα του Κόλπου και τα ταξίδια της εκεί ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και στη γραμμή που είχε χαράξει το ευρωκοινοβούλιο. Εκπρόσωπος της Μετσόλα σήμερα το πρωί άδειασε την Εύα Καϊλή λέγοντας ότι η σαφής εντολή ήταν να εκπροσωπεί μόνο το ευρωκοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της σημείωσε ότι επικοινώνησε με τους Βέλγους δικηγόρους της κ. Καϊλή και τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή. «Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της» ανέφερε ο δικηγόρος της, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της».

Χαρακτηριστικό για την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή και το δημοσίευμα της Bild που γράφει ότι η Εύα θα δώσει το μήλο στον σύζυγό της Φραντσέσκο.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Νέες φωτογραφίες από τα κατασχεμένα χρήματα – 1,5 εκατ. ευρώ σε βαλίτσα και φακέλους (Photo)

«Δεν είχε καμία ιδέα για τα χρήματα»

Σχετικά με τη θέση της κ. Καϊλή, υπογράμμισε ότι: «Η θέση της είναι ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα έφερε ο σύντροφός της και δεν είχε καμία ιδέα. Όταν έμαθε για τα χρήματα, τα οποία ανήκουν σε κάποιον άλλον, είπε ότι πρέπει να φύγουν από το σπίτι μου και να πάνε σε αυτόν που ανήκουν. Έδωσε εξηγήσεις για τα χρήματα, και ζήτησε να απομακρυνθούν. Εκεί πήρε ο πατέρας τα χρήματα για να τα μεταφέρει. Δεσμεύομαι από το απόρρητο και δεν μπορεί να περισσότερα, αλλά για αυτό δεν έγινε δίωξη στον πατέρα της. Για τα ποσά δεν μπορώ να τοποθετηθώ, δεν είναι όμως αυτά που δημοσιεύονται. Οι εικόνες που είδατε είναι το σύνολο των χρημάτων που κατασχέθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους. Το ποσό που αφορά την κ. Καϊλή και τον σύζυγό της δεν έχει ανακοινωθεί, δεν μπορώ να παραβιάσω εγώ το απόρρητο».

Τέλος, εξέφρασε βεβαιότητα ότι η Εύα Καϊλή μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αν κριθεί με νομικούς όρους και αν δεν υπάρξουν πολιτικά «παιχνίδια» σε βάρος της. «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι αυτή τη στιγμή παίζεται κι ένα μεγάλο πολιτικό παιχνίδι δίπλα σε μια δικαστική υπόθεση, διότι εμφανίζουν ότι χρηματίστηκε από το Κατάρ. Αν η κ. Καϊλή κριθεί και αξιολογηθεί με νομικούς όρους και προϋποθέσεις, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Αν επικρατήσουν, όμως, πολιτικές σκοπιμότητες τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα».

Τα χαρτονομίσματα στο σπίτι της θα επιταχύνουν την εξιχνίαση

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, χαρτονομίσματα που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες, και στο σπίτι της Εύας Καϊλή, ενδέχεται να δώσουν μεγάλη ώθηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Βάσει πληροφοριών που η εισαγγελία του Βελγίου δεν σχολίασε, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε στις έρευνες είναι καινούρια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και έχουν εκδοθεί πρόσφατα. Ορισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, σημειώνει η L’ Echo, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες. Γνωρίζοντας τον τόπο που τυπώθηκαν, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Παράλληλα θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα χαρτονομίσματα και θα γίνει σύγκρισή τους με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν. Όμως, όπως σημειώνουν τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή θα πάρει αρκετές εβδομάδες.

Νέες φωτογραφίες από τα κατασχεμένα χρήματα

Οι βελγικές αρχές έφεραν στο φως νέες φωτογραφίες από τα χρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στο Qatargate.

Στις φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν την Τετάρτη από τη βελγική αστυνομία εμφανίζεται το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που εντοπίστηκε κατά τις έρευνες, τοποθετούμενο σε φακέλους και τη βαλίτσα που φέρεται να κατασχέθηκε από την κατοχή του πατέρα της ευρωβουλευτή.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι βελγικές αρχές περιλαμβάνεται μια βαλίτσα με χρήματα, η οποία πιθανότατα είναι αυτή με την οποία βρέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Φωτογραφία-ντοκουμέντο Le Soir – «Περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από Καϊλή – Παντσέρι»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter