Qatargate: Καταθέτει ο Παντσέρι – Πιθανή η αποκάλυψη εμπλοκής νέων προσώπων στο κύκλωμα

Qatargate: Καταθέτει ο Παντσέρι – Πιθανή η αποκάλυψη εμπλοκής νέων προσώπων στο κύκλωμα

Η νέα κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος των δοσοληψιών μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου, Κατάρ, Μαυριτανίας και άλλων χωρών, αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate.

Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής αναμένεται να αποκαλύψει νέα στοιχεία στις βελγικές αρχές, βάσει του γνωστού πλέον deal που επετεύχθη και αφορά τη συνδρομή του Παντσέρι στην εύρεση όλων των μελών του κυκλώματος, με αντάλλαγμα μία ελαφρύτερη ποινή.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Λοράν Κενς, ο Παντσέρι αναμένεται να αποκαλύψει τις επαφές του κυκλώματος με τις αραβικές χώρες από το 2014 και έπειτα, γεγονός που προκαλεί αγωνία τόσο γνωστούς όσο και μέχρι στιγμής άγνωστα πρόσωπα.

«Ο κ. Παντσέρι πρέπει να μιλήσει και να δείξει εμπιστοσύνη στους ανακριτές και οι αρχές αντιληφθούν ότι λέει πράγματα που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εκ πρώτης όψεως, το συμβούλιο θα πρέπει να αποφανθεί για αυτό το μνημόνιο σε περίπου ένα χρόνο», τόνισε ο συνήγορος του Παντσέρι.

Όσον αφορά την Εύα Καϊλή, η πλευρά υπεράσπισής της σημειώνει ότι ο Ιταλός ευρωβουλευτής είναι ικανός να εμπλέξει και άλλα πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, προκειμένου να πέσει στα «μαλακά». Παράλληλα, δημοσιεύματα από το Βέλγιο αναφέρουν ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του, ο Παντσέρι δεν είχε φροντίσει να προχωρήσει σε αναφορές με ελαφρυντικά για την Ελληνίδα πολιτικό, γεγονός που πιθανότατα συνέβαλε στην παράταση της προφυλάκισής της.

«Ο Παντσέρι είναι ικανός να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα από άλλες χώρες και να υπογράψει ό,τι του ζητήσουν. Πρόσωπα που δεν έχουν ακουστεί ακόμα, από χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία και ίσως και Ελλάδα», δήλωσε ο δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter