Qatargate: Παραίτηση Ταραμπέλα από την αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής για τις χώρες του Κόλπου

Qatargate: Παραίτηση Ταραμπέλα από την αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής για τις χώρες του Κόλπου

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Πέμπτη ο βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα από μέλος και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, γνωστής ως DARP, όπως μεταδίδει το Politico.

Υπενθυμίζεται πως ο Ταραμπέλα είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που αντιμετωπίζουν την άρση της ασυλίας τους για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τον χρηματισμό ευρωπαίων αξιωματούχων απ’ το Κατάρ και το Μαρόκο.

«Δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση υπό τις τρέχουσες συνθήκες προς το συμφέρον της καλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της DARP», έγραψε η Χάνα Νιούμαν, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που προεδρεύει της DARP, σε ένα email προς τα μέλη της αντιπροσωπείας που δημοσιοποίησε το Politico.

 

Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την DARP έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την παραίτηση της ευρωβουλευτού Μαρία Αρένα από την προεδρεία της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πάντα στο περιθώριο του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες και την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Παραιτήθηκε η Αρενά από πρόεδρος της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωβουλής

Qatargate-Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter