Qatargate: Παραμένουν υπό κράτηση Καϊλή – Παντσέρι

Qatargate: Παραμένουν υπό κράτηση Καϊλή – Παντσέρι

Θα παραμείνει υπό κράτηση η Εύα Καϊλή όπως αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντόνιο Παντσέρι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Διαβάστε σχετικά: Euractiv: Το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Καϊλή και ο ρόλος του δικηγόρου Σβεν Μαρί

Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή παραμένουν στη φυλακή για τουλάχιστον άλλους 2 μήνες, μετέδωσε η ιταλική RAI.

Πρόκειται για την 3η φορά που οι συνήγοροι της αιτήθηκαν την αποφυλάκισή της και απορρίφθηκε, ωστόσο όπως τόνισε και ο δικηγόρος της Σβεν Μαρί θα ασκήσουν έφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή μίλησε μόνο τρία λεπτά στην ακρόασή της και ζήτησε να μην δικαστεί ως δημόσιο πρόσωπο αλλά ως μητέρα με παιδί. Ωστόσο, οι δικαστές φοβούνται ότι μπορεί να παραποιήσει στοιχεία βγαίνοντας από τη φυλακή.

«Να πάει σπίτι, στο παιδί της» ζήτησαν οι δικηγόροι της Καϊλή

Λίγο μετά τις 17:00 ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών. Η ακρόαση είχε ξεκινήσει στις 14:30.

Από πλευράς του στις δηλώσεις του ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε στα ΜΜΕ πως ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους.

Politico: Η σύνδεση της Καϊλή με το Μαρόκο και τις υποκλοπές

Την ίδια ώτα το Politico συνεχίζει να αποκαλύπτει νέες πτυχές του σκανδάλου Qatargate που εμπλέκουν την έκπτωτη αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, μαζί με άλλους ευρωβουλευτές, αναφορικά με τις δοσοληψίες μεταξύ Βρυξελλών και Μαρόκου.

Στο δημοσίευμα της Πέμπτης, το Politico κάνει λόγο για πιθανή εμπλοκή του κυκλώματος για την άσκηση επιρροής στην αρμόδια Επιτροπή που θα ερευνούσε τη χρήση κακόβουλων λογισμικών στο Μαρόκο, τα οποία είχαν «στοχεύσει» δημοσιογράφους, ακτιβιστές και πολιτικούς. Η «εκλεκτή» του κυκλώματος για αυτή τη δουλειά φέρεται ότι ήταν η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το Politico.

Ο δικαστής Μισέλ Κλεζ εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή νέο ένταλμα, με αποδέκτες τις ιταλίδες ευρωβουλευτές Μαρία Αρενά και Αλεσάντρα Μορέτι, οι οποίες φέρεται να δρούσαν υπό τις υποδείξεις του  Παντσέρι για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ψηφοφορίας σε συνεδρίαση για το Κατάρ το 2021. «Το Κατάρ τακτοποιήθηκε», ανέφερε μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο βοηθός του Παντσέρι, Τζουζέπε Μερόνι, στον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, για την εν λόγω ψηφοφορία.

Η Αλεσάντρα Μορέτι δήλωσε στο Politico ότι ουδέποτε ακολούθησε οδηγίες του Παντσέρι, ενώ η Αρενά αρνήθηκε να σχολιάσει.

Παράλληλα, το Politico επισημαίνει ότι ακολούθησε ενημέρωση από τη Μαρία Αρενά και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι προς τον Παντσέρι. Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από υποκλαπείσες συνομιλίες, ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι συζήτησαν την προώθηση μαροκινών συμφερόντων, τοποθετώντας την Καϊλή ή τον Κοτσολίνο σε ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα ερευνούσε την χρήση παράνομων λογισμικών κατά δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών από το Μαρόκο.

Διαβάστε επίσης: Politico: Η σύνδεση της Καϊλή με το Μαρόκο και τις υποκλοπές – Τα δύο πρόσωπα που μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter