Qatargate: Ποιος είναι ο σύμβουλος που έθεσαν σε διαθεσιμότητα οι Ευρωσοσιαλιστές

Qatargate: Ποιος είναι ο σύμβουλος που έθεσαν σε διαθεσιμότητα οι Ευρωσοσιαλιστές

Στη διάθεση των βελγικών αρχών έθεσε η ομάδα των Σοσιαλιστών / Δημοκρατών τον σύμβουλο Ελντάρ Μαμέντοφ, ο οποίος τελεί υπό διαθεσιμότητα λόγω της πιθανής εμπλοκής του στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Politico.

Ο Μαμέντοφ, υπήκοος Λετονίας, διετέλεσε σύμβουλος της ευρωομάδας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για πάνω από μία δεκαετία, ενώ έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΕ με τη Μέση Ανατολή. Βιογραφικό του, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστότοπο, αναφέρει ότι είναι πρώην διπλωμάτης με θητεία στις πρεσβείες της Λετονίας σε Ουάσινγκτον και Μαδρίτη, ενώ είναι γνώστης της αγγλικής, της ισπανικής και της ρωσικής γλώσσας.

Το Politico επιχείρησε να αποσπάσει δηλώσεις από τον Μαμέντοφ, ο οποίος σημείωσε ότι δεν ήθελε να σχολιάσει το οτιδήποτε «υπό τις παρούσες συνθήκες». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σοσιαλιστές / Δημοκράτες έχουν αφαιρέσει το ειδικό χωρίο που αναφέρεται στο όνομά του στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Σύμφωνα με το Politico, ο Μαμέντοφ φέρεται να προωθούσε γραμμή ενάντια της Σαουδικής Αραβίας (αντίθετων συμφερόντων του Κατάρ) στις δημόσιες παρεμβάσεις του και την αρθρογραφία του.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει αναφορά σε επιστολή που είχε συντάξει και προέτρεπε την ΕΕ να μποϊκοτάρει συνάντηση της G20 στη Σαουδική Αραβία το 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter