Qatargate: Συνελήφθη για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις βελγικές Αρχές η Εύα Καϊλή

Qatargate: Συνελήφθη για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις βελγικές Αρχές η Εύα Καϊλή

Συνελήφθη από τις βελγικές αρχές η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir» που επικαλείται πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, επιβεβαιώνεται ότι συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν, την Παρασκευή , για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εισαγγελία υποπτεύεται την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή την προσφορά σημαντικών δώρων σε τρίτους που έχουν πολιτική ή και στρατηγική θέση, η οποία τους επιτρέπει, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να επηρεάζουν τις αποφάσεις του Σώματος.

Μετά τη σύλληψή τους, τέσσερα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή των Βρυξελλών, Μισέλ Κλεζ, ο οποίος ηγείται της έρευνας. «Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά», αναφέρει αναλυτικά η εισαγγελία. Δύο άτομα, ακόμα, αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή.

Aαναφορά στη σύλληψη Καϊλή κάνει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), σημειώνοντας πως «η Εύα Καϊλή για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά».

Και η βελγική L’ Echo αναφέρει πως ο δικαστής απήγγειλε κατηγορίες και φυλάκισε τέσσερα άτομα για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή είναι μία από αυτές.

Σημειώνεται ότι η επίσημη ανακοίνωση από την εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει ονόματα, αλλά ανακοινώνεται ότι πως από τα έξι συνολικά άτομα που προσήχθησαν την Παρασκευή και ανακρίθηκαν για την υπόθεση, τα τέσσερα παραμένουν υπό καθεστώς κράτησης, ενώ τα άλλα δύο αφέθηκαν ελεύθερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους προχθές, Παρασκευή, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας της

Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Υπάρχουν υποψίες ότι καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του.

Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα χθες το βράδυ γύρω στις 8 μ.μ. στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

Ο Τύπος θα ενημερώνεται για κάθε νέα εξέλιξη με δελτίο Τύπου».

Διαβάστε επίσης:

Politico: Το Qatargate το σοβαρότερο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια – Ο ρόλος της Καϊλή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δρομολογείται η καθαίρεση της Καϊλή από αντιπρόεδρος

Σχοινάς σε γραμμή… Καϊλή: «Υμνοι» για τα «αδιανόητα πράγματα» που έχει κάνει το Κατάρ

Τσάντες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της Καϊλή – Ποιοι άλλοι εμπλέκονται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter