ΡΑΕ: «Στρεβλές χρεώσεις» φουσκώνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ και οργανισμών Κοινής Ωφέλειας

ΡΑΕ: «Στρεβλές χρεώσεις» φουσκώνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ και οργανισμών Κοινής Ωφέλειας

Αλλαγές στον ισχύον πλαίσιο θα εισηγηθεί η ρυθμιστική αρχή σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της, Ν.Μπουλαξή, στην Βουλή.

Προβλήματα στους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας εντοπίζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Βουλή, ο επικεφαλής της Νίκος Μπουλαξής.

Τοποθετούμενος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επισήμανε ότι «έχουμε εντοπίσει προβλήματα στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν στρεβλές χρεώσεις» αφού ο χρήσης «χρεώνεται με παραπανήσια χρήματα όταν υπερβεί ένα όριο» χωρίς μάλιστα να μπορεί να ελέγξει στον λογαριασμό του αυτές τις χρεώσεις. Επισήμανε ότι το όριο αυτό στο ρεύμα βρίσκεται στις 2.000 κιλοβατώρες και ότι η υπέρβασή του προκαλεί αλλαγή τιμολόγησης για το σύνολο της κατανάλωσης.

Σημείωσε μάλιστα ότι η Ρυθμιστική Αρχή θα επανεξετάσει το ισχύον πλαίσιο για τις χρεώσεις και «θα εισηγηθούμε αλλαγές στην πολιτεία». Στόχος επισήμανε είναι “οι αδύναμοι πραγματικά να τυγχάνουν μεγάλων εκπτώσεων” και η “κλιμακωτή ελάφρυνση”. Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εταιριών που ανταγωνίζονται την ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα σημείωνοντας πως «θα παρακολουθήσουμε συστηματικά τη λειτουργία των προμηθευτών για να μην έχουμε φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter