Ραφήνα: Ολόκληρη η κατάθεση της 13χρονης – «Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει με σκοπό να με αποπλανήσει»

Ραφήνα: Ολόκληρη η κατάθεση της 13χρονης – «Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει με σκοπό να με αποπλανήσει»

Όσα έζησε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της στη Ραφήνα το βράδυ της Κυριακής περιέγραψε η 13χρονη μαθήτρια σχετικά με την υπόθεση αρπαγής της από 48χρονο άνδρα, ο οποίος χθες, Τρίτη μετά την απολογία του -κατά την οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες- κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η 13χρονη μαθήτρια, το βράδυ της Κυριακής επιστρέφοντας στο σπίτι της, ο 48χρνος την προσέγγισε με το αυτοκίνητό του και επανειλημμένα της φώναζε να επιβιβαστεί.

Η ίδια αφού αρνήθηκε πολλές φορές, να μπει στο αυτοκίνητο, πέταξε το ποδήλατο και άρχισε να τρέχει φωνάζοντας. Αρχικά δύο άνθρωποι έσπευσαν για βοήθεια και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και η μητέρα της μαθήτριας.

Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση ο 48χρονος πέρασε μπροστά από το σημείο που είχε μαζευτεί κόσμος -ώστε να βοηθήσει τη 13χρονη- και τότε κατέγραψαν τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του.

Η 13χρονη αναγνώρισε τον 48χρονο ως οδηγό του αυτοκινήτου που την ακολούθησε ενώ στην κατάθεσή της αναφέρει ότι ο ίδιος άνδρας την είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν.

Ολόκληρη η κατάθεση της 13χρονης:

«Είμαι μαθήτρια της Α Γυμνασίου και φοιτώ στο Γυμνάσιο της Ραφήνας. Επειδή άργησα λίγο να επιστρέψω, τηλεφώνησα στη μητέρα μου την ενημέρωσα γι΄αυτό και ξεκίνησα την πορεία μου προς το σπίτι με το ποδήλατο, έχοντας κλήση με την φίλη μου, επειδή φοβόμουν που πέρασε η ώρα».

«Μόλις ξεκίνησα στη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης στο ύψος της πλατείας είδα να είναι πίσω μου, ένα ΙΧ, λευκό μακρύ σχετικά με οδηγό έναν άγνωστο άνδρα, που προς ενός μηνός περίπου με είχε ακολουθήσει, από την πλατεία της Ραφήνας, έως τα μέσα της διαδρομής για το σπίτι μου».

«Την 23.15′ ώρα περίπου της 27/5/2021, όπου ξεκίνησα, έως ότου και την οδό Αραφήνος, με ακολούθησε, με χαμηλή ταχύτητα από πίσω και από το τζάμι του συνοδηγού, που είχε κατεβασμένο, μου μιλούσε συνεχώς και μου έλεγε “Γεια σου κούκλα, θέλεις να σε πάω κάπου;”. Εγώ του απάντησα “όχι ευχαριστώ” και τότε αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και μου είπε:

«”Μπες μέσα στο αμάξι” με κοφτό τρόπο και διατακτικά, σαν να με προστάζει. Αυτό συνεχίστηκε πολλές φορές, τουλάχιστον δέκα, λέγοντας απότομα “μπες μέσα” ενώ ακολουθούσα την πορεία επιστροφής προς το σπίτι. Επειδή τον θυμήθηκα, και την προηγούμενη φορά, είχα ξαναβάλει τις φωνές και έφυγε, μπήκαν στην οδό Αγροναυτών, αριστερά της λεωφόρου Χρ. Σμύρνης και κρύφτηκα σε μία πολυκατοικία για λίγο, έως ότου ο άνδρας με το λευκό όχημα με προσπέρασε και κατευθύνθηκε προς το χώρο στάθμευσης του Πάρκου Καραμανλή που βρίσκεται στο τέλος της οδού, αναζητώντας με. Αφού δεν με είχε αντιληφθεί, βρήκα χρόνο και έφυγα ξανά προς την πορεία μου, γρήγορα να μην με δει, ακολουθώντας τη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης εκ νέου».

«Αργότερα, αφού προφανώς δεν με βρήκε, γύρισε και με ξανασυνάντησε καθοδόν. Συνέχισε να με ακολουθεί και να μου λέει “μπες μέσα” με προστακτικό τρόπο ενώ εγώ του φώναζα, μη ανακόπτοντας την πορεία, “φύγε, άσε με, δεν θέλω” συνεχίζοντας την πορεία μου με το ποδήλατο όσο πιο γρήγορα μπορούσα».

«Έφτασα στην οδό Πρωτέως και λίγο πριν την συμβολή της με τον οδό Αραφήνος σκέφτηκα προκειμένου να απαλλαγώ από τον άνδρα και φοβούμενη μην με σταματήσει και με αρπάξει μέσα στο όχημα, να στρίψω δεξιά της σε μονόδρομο, πηγαίνοντας ανάποδα με το ποδήλατο, διότι δεν μπορούσε αυτός να με ακολουθήσει».

«Ο δρόμος αυτός έχει κίνηση σχετικά για την Ραφήνα και θα τράκαρε εάν θα με ακολουθούσε και θα γλίτωνα. Όμως αυτός, παραβίασε το ΚΟΚ, μπήκε ανάποδα με το όχημα του στο μονόδρομο και τότε, αφού έκανε λίγα μέτρα, τρομοκρατήθηκα γιατί τότε κατάλαβα ότι ήταν αποφασισμένος και δεν αστειεύεται και ότι διατρέχω μεγάλο κίνδυνο».
«Δεν το έβαλε κάτω και ήταν αποφασισμένος να με βάλει στο αυτοκίνητο παρά τη θέληση μου. Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει προφανώς με σκοπό να με αποπλανήσει.

«Τότε φρέναρα απότομα, πέταξα το ποδήλατο, άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια προς διερχόμενα την εν λόγω οδό οχήματα, που κατευθύνονταν από Αρτέμιδα προς το Κέντρο της Ραφήνας. Αυτός, με είδε που σταμάτησε ένα όχημα να με βοηθήσει και συνέχισε την “Ανάποδη” πορεία του και κατευθυνόταν προς Αρτέμιδα».

«Ο … και η κοπέλα του… με βοήθησαν και είδαν το όχημα να με ακολουθεί και μαζί με άλλους πολίτες κάλεσαν την αστυνομία και ανέμεναν μέχρι να ενημερώσω την μητέρα μου και να έρθουμε εδώ στην υπηρεσία σας. Λίγα λεπτά αργότερα, αυτός επέστρεψε στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα και εφόσον είδε ότι ήμουν περιτριγυρισμένη, έκανε αναστροφή και πάλι “ανάποδα” στην Αράφηνος και διέφυγε προς Αρτέμιδα. Εκεί τον είδαν οι συμπολίτες μου, πήραν την πινακίδα και κατήγγειλαν το συμβάν στην άμεση δράση αλλά και τις πινακίδες του οχήματος…»

Οι αστυνομικοί έδειξαν στη μαθήτρια φωτογραφία του συλληφθέντος και εκείνη αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον άνδρα που την “καταδίωξε” δύο φορές.

«Επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία για όλες τις σε βάρος μου πράξεις που μου προκάλεσαν φόβο και ταραχή. Είχα τη βεβαιότητα ότι θα με αρπάξει, θα με επιβιβάσει στο όχημα του με προφανή σκοπό να με αποπλανήσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter