Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στο Κολοράντο: Μετά τη ζέστη… χιόνι! (Photos)

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στο Κολοράντο: Μετά τη ζέστη… χιόνι! (Photos)

Από τα… κοντομάνικα, οι κάτοικοι του Κολοράντο των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να φορέσουν μπουφάν και παλτό καθώς, μέσα σε λίγες ώρες, η θερμοκρασία έπεσε από τους τουλάχιστον 30 βαθμούς Κελσίου στον… 1.

Τη Δευτέρα, οι κάτοικοι γιόρτασαν την Labor Day, με ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία, που ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, κάποιες ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έπεσε κατακόρυφα και έφτασε ακόμα και τους -2 βαθμούς. Οι εικόνες του AP είναι αποκαλυπτικές καθώς, πέρα από το ψύχος, σημειώθηκε και χιονόπτωση.

Χαρακτηριστικά, το Reuters αναφέρει ότι στις 6 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη, η θερμοκρασία έπεσε στους 36 βαθμούς Φαρενάιτ (2°C) στο Ντένβερ, το χιόνι έπεφτε με άνεμους να πνέουν περίπου 15 μίλια/ώρα ενώ μια μέρα μετά στην πρωτεύουσα του Κολοράντο έφτασε τους 93 βαθμούς Φαρενάιτ (34°C).






Το σπάνιο φαινόμενο είχε προαναγγείλει και ο Έλληνας μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε:

«Εάν επαληθευθεί η πτώση τη θερμοκρασίας των 34-36 βαθμών που επιμένουν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία οτι θα συμβεί την ερχόμενη Τρίτη στο Ντένβερ (Denver) (πρωτεύουσα της πολιτείας των ΗΠΑ, Κολοράντο σε υψόμετρο 1600 μέτρων) τότε θα πρόκειται για μια από τις πιο ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας που έχω προσωπικά τουλάχιστον εγώ παρακολουθήσει, καθώς από τον απόλυτο καύσωνα που θα επικρατεί μέχρι και τη Δευτέρα η περιοχή θα βρεθεί σε συνθήκες βαρυχειμωνιάς με χιονόπτωση μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο!!»

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/photos/a.1436771799895567/2654161894823212/?type=3

Εαν επαληθευθεί η πτώση τη θερμοκρασίας των 34-36 βαθμών που επιμένουν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία οτι θα…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Freitag, 4. September 2020

Με πληροφορίες από Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter