Ραγδαίες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis: Η επόμενη μέρα για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ραγδαίες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis: Η επόμενη μέρα για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ισχυρές είναι σύμφωνα με τους εισαγγελικούς λειτουργούς οι ενδείξεις που τους οδήγησαν στο αίτημα της άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Ενδείξεις για διάπραξη ενός κακουργήματος με βαριά ποινική απαξία, κι ακόμα μεγαλύτερη ηθική γιατί αφορά σε τυχόν δωροδοκία επ’ αφορμή των καθηκόντων του ως Υπουργού Υγείας. Στην εισαγγελική φαρέτρα δεν βρίσκονται μόνο όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν και να λένε μόνο μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που για κάποιο λόγο ξύπνησαν μια μέρα και είπαν να γίνουν συνεργοί σε μια πολιτική «σκευωρία». Βρίσκονται και χιλιάδες έγγραφα, emails, βίντεο, εικονικά τιμολόγια και άλλα πολλά στοιχεία που «κουμπώνουν» απολύτως και με τις μαρτυρίες και με όσα κατά καιρούς έχει αποκαλύψει η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του Documento.

Μετά την ολοκλήρωση του σκέλους της έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis που έχει να κάνει με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι εξελίξεις και ως προς τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα αναμένεται να είναι πλέον γοργές. Γιατί μπορεί από χθες από το κάδρο να έφυγαν τέσσερα πολιτικά πρόσωπα (Παναγιώτης Πικραμμένος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λυκουρέντζος), η έρευνα όμως παραμένει ανοιχτή για τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά καθώς επίσης και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τι θα γίνει με Λοβέρδο

Μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή (κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα αποσταλεί αρμοδίως από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου), θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα υποβάλει εισήγηση προκειμένου να αποφανθεί σχετικά η Ολομέλεια για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου. Το επόμενο βήμα εφόσον αρθεί η ασυλία είναι η κλήτευση του κ. Λοβέρδου από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτος (να δώσει δηλαδή ανωμοτί κατάθεση) για την τυχόν τέλεση του κακουργήματος της δωροδοκίας. Προφανώς ο βουλευτής θα ζητήσει και θα λάβει μια εύλογη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας που τον αφορούν ώστε να ετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Στη συνέχεια οι εισαγγελείς συνεκτιμώντας όλο το υλικό της δικογραφίας θα αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν δίωξη σε βάρος του.

Διαβάστε σχετικά:

1) Οι μαρτυρίες σε βάρος Λοβέρδου

2) Στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και συνδέονται με τον τότε υπουργό Υγείας

Διαβάστε ακόμη: «Σκευωρία»: Το εργαλείο διαφυγής Λοβέρδων και λοιπών – Τα ίδια έλεγαν και για τον Άκη (Photo)

Διαβάστε ακόμη: Χέρι Χέρι Άδωνης και Λοβέρδος για Novartis: «Μαζί σου Ανδρέα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter