Ραγδαίες εξελίξεις – Ηλιούπολη: Αθώος για τη μία κοπέλα ο αστυνομικός ένοχος για τη δεύτερη – Επεισόδια και δακρυγόνα στο δικαστήριο (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις – Ηλιούπολη: Αθώος για τη μία κοπέλα ο αστυνομικός ένοχος για τη δεύτερη – Επεισόδια και δακρυγόνα στο δικαστήριο (Video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για τον αστυνομικό που κατηγορείται για μαστροπεία στην Ηλιούπολη.

Στο άκουσμα της αθώωσης του αστυνομικού, επικράτησε ένταση στην αίθουσα με το κοινό να φωνάζει «ντροπή» και την έδρα να αποχωρεί. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη, τόσο ο αστυνομικός, όσο και ο πρώην σύντροφος της 19χρονης κοπέλας κρίθηκαν ένοχοι για κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του κατηγορούμενου για σωματεμπορία αστυνομικού για την 25χρονη κοπέλα με πλειοψηφία 6-1 ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία με 4-3 για την 19χρονη.

Ο αστυνομικός αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας, ενώ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2. Αθώοι ο 5ος και ο 6ος κατηγορούμενος για όλα.

Σύμφωνα με τη μετάδοση του The Case στο Twitter, μόλις ακούστηκε η λέξη «αθώος» για τον αστυνομικό, επικράτησε ένταση στο δικαστήριο με το κοινό να φωνάζει: «ντροπή», «είστε όλοι βιαστές», «καθίκια». Σύμφωνα με τον ίδιο λογαριασμό, η έδρα αποχώρησε με την ανακοίνωση της απόφασης να διακόπτεται λόγω της έντασης.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει την αίθουσα, υπάρχουν αναφορές για ρίψη δακρυγόνου εντός του διαδρόμου του δικαστηρίου, ενώ ακολούθησαν εικόνες σκληρής καταστολής από τις των ΥΜΕΤ.

H απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων:

Δ. Μπουγιούκος:

(α) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή: αθώος για την Χ., ένοχος για την Ε.

(β) βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: αθώος.

(γ) ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

(δ) οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

Ντανιέλ:

(α) Διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής: ένοχος για χρήση.

(β) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου: ένοχος.

Πατέρας της Ε:

– Αθώος για όλες τις άλλες κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής.

Νωρίτερα, πολλά μέσα είχαν μεταδώσει ότι ο αστυνομικός είχε κηρυχθεί αθώος από το δικαστήριο καθώς, αυτή ήταν η πρώτη απόφαση που εκφωνήθηκε. Ωστόσο στο άκουσμα της λέξης αθώος, το κοινό εξαγριώθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να διακοπεί απότομα η εκφώνηση της απόφασης. Μετά την παρέμβαση των ΥΜΕΤ και την εκκένωση της αίθουσας το προεδρείο επανήλθε και εκφώνησε ολοκληρωμένη την απόφασή του η οποία αθωώνει τον αστυνομικό για τη μία υπόθεση, ενώ τον καταδικάζει ως ένοχο για τη δεύτερη.

Τι αφορούσαν οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει από μία 19χρονη και μία 25χρονη που έχουν καταγγείλει τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο ότι τις είχε φυλακισμένες στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τις βίαζε, τις εξέδιδε παρά τη θέλησή τους και τις ανάγκασε να συμμετέχουν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει σε αναλυτικό της ρεπορτάζ στο Documento η Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα, ο Δ. Μπουγιούκος κατηγορούνταν συγκεκριμένα για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή, βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή, παρανομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς κατ’ εξακολούθηση κατοχής και προσφοράς κατ’ εξακολούθηση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για η ιδία αποκλειστική χρήση.

Επίσης, ο πατέρας της 19χρονης κατηγορούνταν ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοκατοχής όχι όμως σε ό,τι αφορά το αεροβόλο πιστόλι.

Ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη και παραπέμπεται συγκεκριμένα για διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, μαστροπεία με τη μορφή της εξώθησης στην πορνεία ανήλικου με προσφορά υπόσχεσαι πληρωμής χρημάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter