Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν Αμερικανούς «κατά λάθος»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία. Όπως μεταδίδει το Newsweek, οι αμερικανικές δυνάμεις δέχτηκαν τουρκικά πυρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού, μια ομάδα αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, επλήγη, ενώ από την πλευρά της Τουρκίας γίνεται λόγος για «λάθος».

Όπως δείχνουν τα πράγματα, μετά και από αυτή την εξέλιξη οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Άγκυρα.

100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία, εκ των οποίων ολοένα και περισσότεροι διαμένουν προσωρινά σε καταφύγια και σχολεία, μετά την έναρξη αυτήν την εβδομάδα της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή, έγινε γνωστό σήμερα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι ήδη αισθητός. Υπολογίζουμε ότι 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους», τονίζεται σε μια ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει σε άλλες κοινότητες, όμως ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων σπεύδει σε καταφύγια στις πόλεις Αλ Χασάκα και Ταλ Ταμέρ και πολλοί αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader