Ραγδαίες εξελίξεις στην αξιολόγηση και πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ

Ραγδαίες εξελίξεις στην αξιολόγηση και πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ

Πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί λύση για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα πρόθεση του κ. Ντάισελμπλουμ είναι εντός της εβδομάδας να καλέσει στις Βρυξέλλες όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να αναζητήσουν ένα modus vivendi που θα επιτρέψει την εξεύρεση λύσης πριν τις εκλογές στην Ολλανδία τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν επί της ουσίας τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι «πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση» και καταλήγουν:

«Είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν καρποφορήσουν».

Οι πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες από πλευράς της Ελληνικής κυβέρνησης ήθελαν τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ να αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία ωστόσο ουδείς είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να πει αν ο κ. Ντάισελμπλουμ έσπευσε να προλάβει τον κ. Γιούνκερ.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, ήθελαν τον κ. Γιούνκερ να προτείνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τη μετάθεση χρονικά, ίσως και μετά τις γερμανικές εκλογές, την όποια απόφαση για τα μεσοπρόθεσμα και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση διατηρούσε και διατηρεί τις επιφυλάξεις της επιμένοντας στη θέση «ότι δεν μπορεί να κλείσει τίποτε αν δεν κλείσουν όλα» αφού δεν θέλει να χάνει βασικά διαπραγματευτικά της χαρτιά χωρίς να παίρνει κάτι στον βασικό της στόχο που είναι η ανακοίνωση των μεσοπρόθεσμων και η ένταξη στο QE.

Ωστόσο και το να καθίσει γύρω από ένα τραπέζι με τους θεσμούς, υπό το εκβιαστικό δίλημμα, «εδώ και τώρα λύση», δεν είναι κάτι που θα επιθυμούσε στην παρούσα φάση, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσέλθει σε μία τέτοια συζήτηση.

Επιβεβαιωτικά των ραγδαίων εξελίξεων λειτουργεί και η απόφαση να συνεδριάσει, μετά από πολύ καιρό, το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στην Κουμουνδούρου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter