Ραγδαίες εξελίξεις στην Πολωνία: Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου σύμφωνα με Πολωνικά ΜΜΕ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πολωνία: Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου σύμφωνα με Πολωνικά ΜΜΕ

Για μια αναπάντεχη εξέλιξη κάνουν λόγο τα Πολωνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς, σύμφωνα με αυτά, η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στη χώρα.

Αναλυτικότερα, ο πολωνικός ενημερωτικός ιστότοπος Onet.pl, επικαλούμενος κυβερνητικές και επιχειρηματικές πηγές, αναφέρει ότι σημειώθηκε σημαντική μείωση και ακολούθως, αναστολή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα στη Βαρσοβία μέσω του αγωγού Γιαμάλ.

Σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό μέσο, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση μιας ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Κλίματος.

Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις, ενώ ίδια στάση κρατάει και η Ρωσική πλευρά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η Πολωνία είναι μέρος εκείνων των χωρών που δεν δέχτηκαν το αίτημα Πούτιν για πληρωμή σε Ρούβλια ποσοτήτων αερίου που προμηθεύονται από την Gazprom.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή εξέπνευσε η προθεσμία για τις πληρωμές σε ρούβλια, ενώ εκπρόσωποι της PGNiG δήλωσαν ότι έχουν λάβει υπόψη όλα τα σενάρια και είναι προετοιμασμένοι.

Επιπλέον, να αναφερθεί ότι η Gazprom βρέθηκε, μαζί με άλλες 49 φυσικές και νομικές οντότητες, στο επίκεντρο πακέτου κυρώσεων που υιοθέτησε η Πολωνία.

Παρά τις ανωτέρω εξελίξεις που μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, η Πολωνία έχει δηλώσει ότι από φέτος θα μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου, όταν ολοκληρωθεί ο νέος αγωγός που θα τη συνδέσει με τη Νορβηγία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
06/07/2022, 06:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter