Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης από την Εισαγγελία Εφετών

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης από την Εισαγγελία Εφετών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη μετά και την προκλητική απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για δύο από τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

Ειδικότερα με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση – πρόκληση: Ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων αλλά ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης

Παράλληλα, η κα Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιγνάδης θα βρεθεί εκτός φυλακής καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, κόντρα στην πρόταση του εισαγγελέα όπου είχε προτείνει η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι 1, 10 και 20 του μήνα να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 30.000 ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς – «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά

Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια για Λιγνάδη: «Ανακριβής αναφορά, εξυπηρέτησε σκοπιμότητες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter