Ραγδαίες εξελίξεις: Ανησυχία στη Βρετανία για την υγεία της Ελισάβετ – Στο πλευρό της όλη η βασιλική οικογένεια

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανησυχία στη Βρετανία για την υγεία της Ελισάβετ – Στο πλευρό της όλη η βασιλική οικογένεια

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, μετά από την είδηση για την κατάσταση της υγείας της. Μαζί βρίσκονται τόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όσο και ο αποξενωμένος Χάρι, γιοι του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνα. Οι συντάκτες στη βρετανική τηλεόραση που καλύπτουν το βασιλικό ρεπορτάζ θεωρούν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, για να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας υποφέρει από προβλήματα κινητικότητας, ενώ φαινόταν διαυγής αλλά αδύναμη και χρησιμοποίησε μπαστούνι κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Τρίτης με την Λιζ Τρας, που ακολούθησε επίσκεψη του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον καθώς υπέβαλε την παραίτησή του.

Να σημειωθεί ότι ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, το BBC, έχει αναβάλει την προβολή του κανονικού προγράμματος μέχρι τις 6μμ.

Ανησυχία από τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία της βασίλισσας, ενώ ευχήθηκε κουράγιο στην οικογένειά της.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, έγραψε ότι είναι «βαθιά ανήσυχη για τα νέα από το παλάτι».

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, έγραψε στο Twitter: «Μαζί με την υπόλοιπη χώρα, ανησυχώ βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα».

Σε ένα tweet, η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει: «Όλοι μας νιώθουμε βαθιά ανησυχία για τις αναφορές για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας. Οι σκέψεις και οι ευχές μου είναι με τη βασίλισσα και όλη τη βασιλική οικογένεια αυτή τη στιγμή».

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε σε tweet του: «Ανησυχώ για τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στην Αυτού Μεγαλειότητα και την οικογένειά της εκ μέρους του λαού της Ουαλίας».

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία στη Βρετανία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter