Ραγδαίες εξελίξεις στο Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Ραγδαίες εξελίξεις στο Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate καθώς προσωρινά ελεύθερος αλλά με βραχιολάκι αφέθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπως αποφάσισαν οι Βελγικές Αρχές. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν αναμένεται να το πράξει.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βρέθηκε στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες με τον φερόμενο εγκέφαλο του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει κάνει συμφωνία με τις Αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κεντρικό πρόσωπο του Qatargate, είχε προφυλακιστεί στις 9 Δεκεμβρίου στις φυλακές των Βρυξελλών. Παράλληλα, εκκρεμεί και η έφεση από την πλευρά των συνηγόρων της Εύας Καϊλή μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βελγίου:

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή αστυνομία σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε ενώπιον του τμήματος του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.
Το συμβουλευτικό τμήμα επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G. (Φραντσέσκο Τζιόρτζι), αλλά με χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός δύο εβδομάδων.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της παρούσας απόφασης.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Κατέθετε για μία ώρα ο Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο  Τζόρτζι ολοκλήρωσε την κατάθεσή του το μεσημέρι μετά από περίπου μία ώρα. Αυτό που έκανε αίσθηση πάντως ήταν η αποκάλυψη πως Τζόρτζι και Παντσέρι ήταν στο ίδιο κελί κατά την κοινή τους κράτηση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate.

Παντσέρι για Καϊλή: Πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για να εκλεγεί

Ο Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσο της συνεργασίας του με βελγικές αρχές, κατέθεσε ότι η Εύα Καϊλή έλαβε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για την προεκλογική της εκστρατεία το 2019.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Παντσέρι είπε ότι «το 2019 έγινε μία συζήτηση παραμονές ευρωεκλογών στο Κατάρ, όπου αποφασίστηκε η προεκλογική χρηματοδότηση τριών υποψηφίων ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων απ’ ό,τι άκουσε και η κυρία Καϊλή και εκ των υστερών έχει ακούσει ότι δόθηκε αυτή η προεκλογική ενίσχυση».

«Αν λοιπόν πήρε αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα που αφορούν παράβαση ειδικής διάταξης σε βαθμό πλημμελήματος. Αρμόδια είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι η βελγική αν είναι αληθές αυτό που λέει» σημείωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter