Ραγίζει καρδιές η περιγραφή αστυνομικού: Είδα ένα κοριτσάκι νεκρό στα βράχια, ένα παιδάκι μόνο του στο Μάτι

Ραγίζει καρδιές η περιγραφή αστυνομικού: Είδα ένα κοριτσάκι νεκρό στα βράχια, ένα παιδάκι μόνο του στο Μάτι

Τη φρίκη που έζησε στο Μάτι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς και εικόνες που δε θα ξεχαστούν ποτέ περιγράφει ο αστυφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιάννης Πάπαρης.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», πρώτα βρέθηκε στον Νέο Βουτζά και είχε κατεύθυνση προς Μάτι όταν, όπως λέει, «μας σταματά ένας κύριος τρελαμένος και ζητά να τον βοηθήσουμε. Οι γονείς του είναι μέσα σε ένα σπίτι στην πρώτη είσοδο του Βουτζά και δεν μπορεί να πάει εκεί να δει πως είναι».

Βοήθησαν τον άνθρωπο, οι ηλικιωμένοι σώθηκαν και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν για το Μάτι.

Βρήκαν έναν άνθρωπο με ένα μηχανάκι που ζητούσε βοήθεια και τον ακολούθησαν.

«Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12-13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50-70 αυτοκίνητα καμμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δεν βρήκαμε τίποτα. Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει «βοήθεια» και «τι είναι” “ποιος είναι» «έχουμε καεί, που ήσασταν»… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας.

Έλεγε ο άλλος: «όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμμένη από μένα».

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε τον αρχιφύλακα την ώρα που κουβαλούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως περιγράφει εκείνες τις ώρες δεν σκέφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο. Η συνέχεια της περιγραφής του ωστόσο προκαλεί ρίγη.

Πλέον οι μαρτυρίες των κατοίκων τον οδηγούσαν σε νεκρούς.

«Πήρα έναν συνάδελφο, με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Έρχονται δυο διασώστες. Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: «Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι. Ένα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter