Ραγκούσης: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση μετά την απόρριψη της τροπολογίας για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών

Ραγκούσης: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση μετά την απόρριψη της τροπολογίας για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών

«Μπροστά της η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους: Ή θα προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α. και δεν θα φροντίσει να της αποστερηθούν ή θα καταφύγει σε αυτό που εχθές της προτείναμε, το οποίο αρνήθηκε. Δηλαδή θα τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην απόρριψη της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών από την Νέα Δημοκρατία.

«Με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα αδικήματα όπως αυτά που καταδικάσθηκε προχθές η Χ.Α, δηλαδή ως εγκληματική οργάνωση, θα οδηγούν στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όχι μέσω του Ποινικού Κώδικα, αλλά μέσω της εκλογικής νομοθεσίας. Και αυτό που σας λέω δεν είναι ερμηνεία, ούτε πληροφόρηση. Είναι γραμμένο στην αιτιολογική έκθεση του Νέου Ποινικού Κώδικα» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε:

«Η χθεσινή μας τροπολογία λοιπόν εκεί ακριβώς απέβλεπε. Να διαμορφωθεί στην εκλογική νομοθεσία πια η πρόβλεψη, ότι οι εγκληματίες της Χ.Α και όποια άλλη εγκληματική οργάνωση καταδικαστεί γι’αυτό στο μέλλον θα πρέπει να στερείται τα πολιτικά της δικαιώματα». 

«Αυτός που από χθες είναι απολύτως εκτεθειμένος είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση και οι τρεις Υπουργοί του που τοποθετήθηκαν στη Βουλή, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την τροπολογία που καταθέσαμε για την υπαγωγήτης εκλογικής νομοθεσίας στην πρόβλεψη, ότι θα πρέπει να στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α» συνέχισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

https://www.facebook.com/giannisragkousis/posts/10224614816054856

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter