Ραγκούσης για Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε στο δόγμα «τρόμος και πάταξη»

Ραγκούσης για Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε στο δόγμα «τρόμος και πάταξη»

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τερζή, ο Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη στάση της στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε μια συγκυρία που η ελληνική κοινωνία αναζητά πυξίδα για το μέλλον, στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση που αναμετράται συμβολικά με το παρελθόν, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας σύγχρονης δικαιοκρατικής πολιτείας, λέει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η απάντηση του στο θέμα αυτό, έχει ως εξής:

Είναι νομίζω ολοφάνερο πως η κυβέρνηση, αδιαφορώντας εντελώς για την ανθρώπινη ζωή, έχει επιλέξει το θέμα αυτό ως ένα πεδίο αναμέτρησης, δικής της αναμέτρησης με το παρελθόν. Θεωρεί ότι η συζήτηση σχετικά με τον Κουφοντίνα είναι μια συζήτηση που της δίνει την ευκαιρία να δώσει μία μάχη συμβόλων. Συμβόλων που όμως έρχονται από το παρελθόν και όχι από το μέλλον. Προφανώς θεωρεί ότι δημοσκοπικά ζημιώνεται όποιος εκφράζεται υπέρ των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Σύνταγμα και τον Νόμο για έναν κρατούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες συμμετέχοντας στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Είναι η ίδια ακριβώς συνταγή που χρησιμοποιούν ακραίες δεξιές κυβερνήσεις όπως του Ορμπαν και του Κατσίνσκι ή μέχρι πριν από λίγους μήνες και ο Ντόναλντ Τραμπ. Είδαμε όμως την κατάληξη αυτής της πολιτικής του Τραμπ με όσα εξωφρενικά συνέβησαν στο Καπιτώλιο από φανατισμένους οπαδούς του. Η κυβέρνηση φανατίζει την ελληνική κοινωνία ασκώντας πολιτική με βάση το δόγμα «τρόμος και πάταξη», αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται αυτοεγκλωβισμένη. Σε μια συγκυρία που η ελληνική κοινωνία αναζητά πυξίδα για το μέλλον, στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση που αναμετράται συμβολικά με το παρελθόν, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας σύγχρονης δικαιοκρατικής πολιτείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter