Ραγκούσης: Ίδιο και χειρότερο με τα διατάγματα της Χούντας το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις (Video)

Ραγκούσης: Ίδιο και χειρότερο με τα διατάγματα της Χούντας το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις (Video)

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την απαγόρευση συναθροίσεων άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης, συγκρίνοντάς το σημείο προ σημείο με τα ανάλογα νομοθετικά διατάγματα της Χούντας.

«Τελευταία φορά που στην Ελλάδα υπήρξε νομοθετικό διάταγμα που ουσιαστικά απαγορεύει τις συγκεντρώσεις ήταν επί Χούντας το 1971. Τα νομοθετικά διατάγματα παρέμειναν νεκρά σε όλη τη διάρκεια της Αντιπολίτευσης» επισήμανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας σαφές πως «το νομοσχέδιο που σήμερα έρχεται προς συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ίδιο και χειρότερο με τα νομοθετικά διατάγματα της χούντας».

Επ’ αυτού, προχώρησε σε αντιπαραβολή όσων όριζαν τα χουντικά διατάγματα με το περιεχόμενο του προς συζήτηση νομοσχεδίου. 

Αναλυτικά η αντιπαραβολή:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/01/5efcc5d3825e63386f2e6b43.pdf

Χαρακτήρισε «ψευδοαφήγημα» τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας περί κλεισίματος του κέντρου από συγκεντρώσεις 50 ατόμων. «Είναι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μια χώρα που μπορούν 50 άτομα να κλείσουν έναν δρόμο; Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό και ψέματα σε βάρος συναδέλφων σας» είπε και υπενθύμισε την ύπαρξη του Προεδρικού Διατάγματος, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το οποίο δίνεται το δικαίωμα στην ΕΛ.ΑΣ να απαγορεύσει μια συγκέντρωση, γεγονός που καθιστά -κατά τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- το υπό συζήτηση νομοσχέδιο άνευ αντικειμένου.

«Ο Νίκος Δένδιας ήταν αυτός που το ’13 έστειλε στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα 120, με βάση το οποίο η ΕΛ.ΑΣ έχει τη δυνατότητα όταν 50 άτομα κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, να τους οδηγεί στο πεζοδρόμιο» τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και παρέδωσε στα πρακτικά δύο φωτογραφίες που τυχαία -όπως υποστήριξε- έβγαλε όταν μπήκε το εν λόγω νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση. «Μία έξω από το Υπ. Εσωτερικών με 50 άτομα στο πεζοδρόμιο και μία έξω από το Κοινοβούλιο, με 50 άτομα στο πεζοδρόμιο. Πώς τους έβαλε εκεί η ΕΛ.ΑΣ; Περίμενε το δικό σας νομοθέτημα; Λέτε ψέματα, γιατί υπάρχει το Π.Δ. του Δένδια που είναι σε ισχύ από το 2013» υπογράμμισε.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10223656009405289&id=1143361152

Κύριε Υπουργέ
Ειλικρινά, πάρα πολύ ειλικρινά θα πω δύο πράγματα εισαγωγικά. Πρώτον ότι με τρομάξατε. Και επειδή δεν…

Gepostet von Giannis Ragkousis am Mittwoch, 1. Juli 2020

«Στερείτε από τη νεολαία το δικαίωμα να διεκδικεί»

Ως προς τα κίνητρα της πλειοψηφίας, ο Γ. Ραγκούσης διαπίστωσε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να ποινικοποιήσει την ελεύθερη συμμετοχή σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις. «Επιδιώκετε να αφοπλίσετε τους εργαζόμενους, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και την ελληνική νεολαία από το δικαίωμα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα εισοδήματά τους, τις συντάξεις τους» εξήγησε.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της Βούλτεψη;

Με αφορμή όσα ανέφερε εναντίον του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που δεν ανακαλέσει.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλω να αναφερθώ και σε ένα προσωπικό ζήτημα και συγκεκριμένα στη συνάδελφο κ. Βούλτεψη, λέγοντάς της πάρα πολύ ήρεμα: επειδή άκουσα ότι σήμερα αφήσατε βαρύτατους υπαινιγμούς, μιλώντας μάλιστα για κιτάπια που δε θέλετε να ανοίξετε για εμένα και την οικογένειά μου την περίοδο της χούντας. Εγώ καταρχάς, τη περίοδο της χούντας ήμουν πιτσιρίκι λίγων ετών, δεν έκανα αντίσταση όπως ο κ. Μητσοτάκης, τέτοια γελοιότητα δεν μπορώ να την πω. Η μητέρα μου ήταν μια σαν όλα τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων, μάνα που μεγάλωνε δύο παιδιά μόνη της, γιατί ο πατέρας μου ταξίδευε ως ναυτικός στους ωκεανούς, άρα δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη χούντα».

Και κατέληξε με την εξής προειδοποίηση: «Σας ενημέρωσα πάρα πολύ ήρεμα και ψύχραιμα και σας ενημερώνω και για κάτι ακόμη: αν δεν ανακαλέσετε και αν δε ζητήσετε συγγνώμη για αυτή την αθλιότητα τη συκοφαντική που αφήσατε σε βάρος εμένα και της οικογένειάς μου σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τότε, ο νοών νοείτω για τα περαιτέρω».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter