Ραγκούσης: Ποια Φώφη με τίμησε; – Πολιτικά εξαρτημένη από τον όμιλο Μαρινάκη-Μητσοτάκη

Ραγκούσης: Ποια Φώφη με τίμησε;  – Πολιτικά εξαρτημένη από τον όμιλο Μαρινάκη-Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση στην Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε μέσω Facebook o Γιάννης Ραγκούσης. Με αφορμή ένα σχόλιο για την στάση του, ο κ. Ραγκούσης καταγγέλλει την κυρία Γεννηματά για συγκαλυμμένη στήριξη της ΝΔ γεγονός που οδηγεί σε συρρίκνωση το Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση:

Μία καταρχήν απάντηση στο φίλο Pavlos Papadopoulos:

Ποια Φώφη με τίμησε;

Αγαπητέ μου Παύλο, θέλω λίγο να σταθώ σε ένα ζήτημα, αφήνοντας-προσωρινά υπόσχομαι-κατά μέρους τα υπόλοιπα.

Ποια Φώφη με τίμησε;

Αυτή που με εκδίωξε από το ΚΙΝΑΛ επειδή διατύπωνα μια διαφορετική στρατηγική από αυτήν που της έχει επιβάλλει συγκεκριμένο κέντρο οικονομικής εξουσίας-ο όμιλος Μαρινάκη,Μητσοτάκη-από τον οποίο αποδείχτηκε απολύτως πολιτικά εξαρτημένη;

Μία στρατηγική συγκεκαλυμμένης στηρίξης των εκλογικών σχεδίων της ΝΔ, που έχει οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ από το 14% του Νοεμβρίου σε μονοψήφια ποσοστά, αντί στο 16-17% που έπρεπε τώρα να βρισκόταν.

Μια στρατηγική που ακόμη και στη Βόρειο Ελλάδα έχει οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ στην κατάρρευση, με βάση έρευνες που έγιναν μετά-τονίζω-το εθνικά ανεύθυνο όχι της στη συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς τιμήσαμε τη Φώφη Γεννηματά που προσφερθήκαμε να υπηρετήσουμε ένα νέο πολιτικό φορέα τον οποίο όμως εκείνη αμέσως μόλις ανέλαβε τον μετέτρεψε-εξαπατώντας μας-στην πιο χυδαία εκδοχή αρχηγικού (ψευτοαρχηγικού) κόμματος που γνώρισε ποτέ η πολιτική ζωή του τόπου.

Ένα κόμμα-μη κόμμα στο οποίο δεν υπάρχουν ούτε λειτουργούν όργανα.

Που η κ.Φώφη Γεννηματά, όποτε αποφάσισε διέσυρε την αξιοπρέπεια μέχρι και αυτών που η ίδια διόρισε ως πολιτικό συμβούλιο, δήθεν ανώτατο όργανο, το οποίο ουσιαστικά κατήργησε όταν αυτό διαφώνησε μαζί της. (Χωρίς δυστυχώς τα μέλη του να αντιδράσουν).

Ένα κόμμα-μη κόμμα στο οποίο πρωταγωνιστούν παράγοντες και νεοπαράγοντες με μηδενική προσφορά έργου στην παράταξη, που όταν αποσυρθούν τίποτα δεν θα τους θυμίζει. Εκτός βέβαια από κάποιους που πάντοτε θα τους θυμίζει η πραγματική δολιοφθορά που σχεδιασμένα εξετέλεσαν-με εντολή της διαπλοκής Ψυχάρη-εναντίον της κυβέρνησής τους, καθώς και κάποιους άλλους που πάντοτε θα τους θυμίζει το γεγονός ότι ήταν μνημονιακοί στο 1ο μνημόνιο, αντιμνημονιακοί στο 2ο με αποτέλεσμα τότε να διαγραφούν. Παλαιοκομματικοί παράγοντες και νεοπαράγοντες που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία του χώρου και το μόνο που καθημερινά παράγουν είναι χυδαιότητα και γελοιότητα στο Twitter σαν άλλοι πολιτικοί βουλαρινοί «γελοιοποιοί», δηλαδή παραγωγοί όχι γέλιου αλλά γελοιότητας.

Και για να καταλάβεις αγαπητέ μου Παύλο ακόμη καλύτερα τι είναι αυτό που προσπαθώ να σου πω, θα μιλήσω για πρώτη φορά για δύο, πολύ χρήσιμα για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων, γεγονότα:

1)Η ιδέα της κ.Φώφης Γεννηματά για την ανάληψη από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο των καθηκόντων της επιτροπής οργάνωσης των εσωκομματικών εκλογών του Νοεμβρίου όπως γνωρίζεις αξιολογήθηκε ως σπουδαία ιδέα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, των ΜΜΕ, των μελών και φίλων της ευρύτερης παράταξης. Κι εκλογικά της πιστώθηκε ολοκληρωτικά.

Ε, λοιπόν αγαπητέ μου Παύλο, δεν ήταν δική της ιδέα.

Ήταν δική μου ιδέα την οποία της επέτρεψα να εκμεταλλευτεί πλήρως κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα-και ενώ ήμασταν ανταγωνιστές-χωρίς να πω τίποτα και πουθενά.

Προσωπικά σκέφθηκα τον Νίκο Αλιβιζάτο, προσωπικά του τηλεφώνησα στην Αυστραλία που βρισκόταν τον Ιούνιο του 2017 και του ζήτησα (μετά τη σύμφωνη γνώμη της) να αναλάβει την συγκεκριμένη ευθύνη.

Μήπως φαντάζεσαι πως δεν είχα εγώ ανάγκη να αξιοποιήσω προεκλογικά την πατρότητα της ιδέας, μιας τόσο καλής ιδέας κατά την εκτίμηση όλων;

Προφανώς και είχα αλλά δεν το έκανα για λόγους που σχετίζονται με τις δικές μου αρχές.

Προφανώς της προσέφερα ένα μεγάλο πολιτικό δώρο που με βεβαιότητα πλέον σου λέω, δεν της άξιζε.

2)Επίσης δεν της άξιζε ότι στο τελευταίο ντιμπέιτ την είχα ενημερώσει εκ των προτέρων για το περιεχόμενο της ερώτησης που θα της έκανα, σχετικά με το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη. Γιατί δεν της άξιζε; Διότι αν ψάξεις το βίντεο θα διαπιστώσεις ότι αντί-σεβόμενη το γεγονός πως την είχα ενημερώσει-να μου δώσει την πολιτική απάντησή της, εκείνη με περισσή απρέπεια μου απάντησε προσβάλλοντάς με προσωπικά ως εμμονικό, την ώρα που επαναλαμβάνω της είχα φερθεί με το συγκεκριμένο έντιμο τρόπο. Και βέβαια, το σημαντικότερο, είπε ψέματα διότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν η ΝΔ νικήσει χωρίς αυτοδυναμία.

Θα μου πεις γιατί το έκανα εγώ αυτό; Θα σου πω. Διότι δεν μου άρεσε αυτή η αμερικανιά των αιφνιδιαστικών ερωτήσεων σε συνυποψηφίους για στρατηγικά πολιτικά θέματα που σημασία έχει πως τοποθετείται κάποιος νηφάλια και συνειδητά και όχι αιφνιδιασμένα και σε καθεστώς τηλεοπτικού σόου.

Υ.Γ. Όσον αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα που σου οφείλω την απάντησή μου, μία καταρχήν ερώτηση.

Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να διερωτηθείς εάν εν ονόματι του πρόσκαιρου αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμού, ουσιαστικά μου ζητάς να απαρνηθώ τον εαυτό μου και τις, από το 2009, δημόσια διατυπωμένες απόψεις μου για τα μεγάλα, σημαντικά και στρατηγικά ζητήματα της πατρίδας;

Δηλαδή τις απόψεις μου:

-για την εθνική σπουδαιότητα να κατοχυρώσουμε την παραμονή της χώρας στο Ευρώ με το μόνο τρόπο που είχαμε στη διάθεσή μας και που ήταν να τελειώσουμε με τα μνημόνια, όπως τελειώσαμε.

-για την ανάγκη διασφάλισης νέας αξιόλογης ρύθμισης του χρέους, όπως διασφαλίσαμε.

-για την κρισιμότητα να δεσμευτούμε ότι θα πορευόμαστε πια όχι με μεταπολιτευτικά ελλείμματα αλλά με μεταμνημονιακά πλεονάσματα, όπως δεσμευτήκαμε.

-καθώς και για την εθνικά στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τη FYROM, όπως πετύχαμε.

Μήπως ουσιαστικά μου ζητάς να καταστώ αναξιόπιστος υιοθετώντας άλλες απόψεις που ποτέ δεν ήταν δικές μου;

Ακολουθεί το σχόλιο του Παύλου στην προηγούμενη ανάρτησή μου:

«Ο Τσίπρας στην Ιθάκη υποσχέθηκε ότι θα τιμωρηθούν όσοι έφεραν και εφάρμοσαν τα μνημόνια το 2010 και μάλλον δεν συμπεριλαμβάνει σε αυτούς την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά την κυβέρνηση Παπανδρέου που ήσουν Νο2… Επίσης ήσουν και στο υπουργικό συμβούλιο του «τραπεζίτη που έγινε πρωθυπουργός» κι έτσι σώσατε τη χώρα και τις ζωές μας από τους εαυτούς μας και από τη δολιοφθορά και το μίσος των επερχόμενων που ήθελαν το Κούγκι για να εγκαθιδρύσουν καθεστώς στα συντρίμια. Μπορεί να διαφωνείς με τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη προσωπικά, αλλά η θέση σου είναι ακόμα πιο ασύμβατη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ του διχασμού, του ψεύδους, της δολιοφθοράς της Δημοκρατίας (και της κυβερνησης Παπανδρέου), του μίσους και του γάμου με την Ακροδεξιά. Ακόμα κι αν σε καλέσουν να πας κοντά τους θα το κάνουν για να σε εκμεταλλευτούν μπας και τους ξεπλύνεις. Η Φώφη σε τίμησε. Η θέση σου είναι στο Κινάλ ή σε κάτι άλλο, σε κάτι δικό σου, σαν αυτό που φτιάχνατε με την Αννα και τον Φλωρίδη, ή στη σιωπή και στην απόσταση. Αλλιώς, αν πλησιάσεις στο συριζανέλικο σχήμα η κριτική που θα υποστείς – απ’όλες τις πλευρές και κυρίως από τους αριστερούς που δεν θα σε σεβαστούν γιατί θα σε λένε «μεταγραφή» – θα είναι διαλυτική και άδικη για σένα, τη διαδρομή και το έργο σου.»

https://www.facebook.com/1143361152/posts/10217200641265120/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter