Ραγκούσης προς Μητσοτάκη: Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ έχει πανεπιστημιακό πτυχίο όπως απαιτείται;

Ραγκούσης προς Μητσοτάκη: Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ έχει πανεπιστημιακό πτυχίο όπως απαιτείται;

Μια σειρά ερωτημάτων θέτει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον Π. Κοντολέοντα ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει πως για τη θέση αυτή απαιτείται τουλάχιστον πτυχίο Πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως αποκρύπτουν το βιογραφικό του, ενώ αμφισβητεί και την επιστημονική του επάρκεια.

Σημειώνει μάλιστα πως «Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ.»

Ολόκληρη η νέα δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ:

«Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ. Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών -τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια- καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπροσθέτως, όμως, υπογραμμίζουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Επειδή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής», η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ. Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ.

Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter