Ραγκούσης προς Μητσοτάκη: Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ έχει πτυχίο όπως απαιτείται;

Ραγκούσης προς Μητσοτάκη: Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ έχει πτυχίο όπως απαιτείται;

Για «παράνομο διορισμό» κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας απαντήσεις.

Αναλυτικά η ερώτηση του Γ. Ραγκούση:

Ο Πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι στη θέση του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions SA.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α.Τσίπρας, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών αιτιάσεων για το συγκεκριμένο διορισμό, επανειλλημένα ζήτησε να απαντήσετε αν αληθεύει πως στερείται των απαιτούμενων από το νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων, καθώς οι τίτλοι σπουδών, που ισχυριστήκατε ότι κατέχει, ενδεχομένως δεν είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, όπως ορίζει η παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 3469/2008 (ΦΕΚ Α’ 39).

Κ. Πρωθυπουργέ ερωτάσθαι:

1. Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;

2. Εξακολουθεί να ισχύει η προσωπική, ρητή σας δέσμευση προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξετε την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ήταν και παραμένει δική σας νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter