Ραγκούσης: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σημαίνει προσπάθεια εκλογικής αρπαχτής τύπου voucher

Ραγκούσης: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σημαίνει προσπάθεια εκλογικής αρπαχτής τύπου voucher

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα εκληφθεί από τους πολίτες ως προσπάθεια εκλογικής αρπαχτής τύπου voucher-αρπαχτής, γι αυτό και θα έχει την ίδια κατάληξη.

Αυτό επεσήμανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη στο news247 και στο δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Στις απαντήσεις του ο κ. Ραγκούσης τόνισε και τα εξής:

-Δεν γνωρίζω εάν ο κ.Μητσοτάκης θα κάνει τέτοιο δώρο σε εμάς, καθώς και στο σύνολο των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Γνωρίζω όμως πως εν μέσω πανδημίας κορονοϊού μια τέτοια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα εκληφθεί από τους πολίτες ως προσπάθεια εκλογικής αρπαχτής τύπου voucher-αρπαχτής, γι αυτό και θα έχει την ίδια κατάληξη.

-Το ποιος φοβάται και ποιος όχι τη δημόσια συζήτηση για πρόωρες εκλογές, αποδεικνύεται από τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να μην προβληθούν από τα δελτία ειδήσεων συγκεκριμένες κάρτες των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λέει όχι στις πρόωρες εκλογές. Σε μερικές από αυτές το όχι φτάνει και το 90%.

-Σε κάθε περίπτωση, άλλο πανδημία κι άλλο εκλογές για την οικονομία.

-Ο κορονοιός είναι ένας και είναι φονικός. Δεν υπάρχει δεξιός ή προοδευτικός κορονοϊός.

Υπάρχουν όμως δεξιές ή προοδευτικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης οικονομικής ζημιάς που προκαλεί ο κορονοϊός.

Σε περίπτωση που ο κ.Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές, ο λαός θα μπορέσει να επιλέξει το δρόμο-το δεξιό ή τον προοδευτικό-στον οποίο θα πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε την ύφεση που εντελώς αδικαιολόγητα η κυβέρνηση άφησε να πάρει τέτοιες διαστάσεις.

-Η εσπευσμένη αναβίωση της προανακριτικής με απόφαση Μητσοτάκη, αν δεν είναι απλώς μια ανόητη απερισκεψία, τότε είναι ολοφάνερο πως αποκτά νόημα μόνο μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης προκήρυξης εκλογών εν μέσω πανδημίας κορονοιού.

-Σε κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή είναι εμφανές πως εμείς πορευόμαστε στο δρόμο της προοδευτικής συστράτευσης πριν από την προεκλογική περίοδο του 2019. Με συνέπεια.

Αν θέλετε θα σας πρόσθετα μάλιστα πως ο σχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα απτό δείγμα γραφής αυτής της στρατηγικής επιλογής.

Δηλαδή, εμείς έχουμε κάνει ήδη πράξη τη γνωστή παρότρυνση «κάνε πρώτα στον εαυτό σου την αλλαγή που ζητάς να γίνει στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία».

-Βέβαια ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. Η μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας και της επιστήμης να τον αντιμετωπίσει δεν τελείωσε. Γι αυτό είναι και είναι παντελώς ανεύθυνοι οι-όχι απλώς πρόωροι αλλά κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου-αλαζονικοί πανηγυρισμοί του κ.Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ζήσει παρά μόνο το ξεκίνημα της πανδημίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter