Ραγκούσης: Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2009

Ραγκούσης: Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2009

«Βλέπουμε ότι από την ώρα που ξεκίνησε μία συζήτηση για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, υπάρχει ακριβώς αυτό που είπε προηγουμένως και ο Δημήτρης Παπαδημούλης: Ήταν σαν να χτυπήθηκε μία φλέβα, ήδη υπαρκτή στον ελληνικό λαό και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που οργάνωσε απόψε στην Πάτρα η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων», με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2009, των τριών εκατομμυρίων πολιτών που το ψήφισαν για να φύγει η δεξιά του Κώστα Καραμανλή» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ των τριών εκατομμυρίων δεν έχει σχέση με την πολιτική οντότητα του ΚΙΝΑΛ, των 400 χιλιάδων, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν πάρει ένα σαφή δρόμο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να το πλησιάσουν, ενώ ήταν το 2009 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή είναι μία αναντίλεκτη πραγματικότητα – γι’ αυτό όσοι συνεχίζουν και αποχωρούν από το Κίνημα Αλλαγής, στην πραγματικότητα ακολουθούν το παράδειγμα των 2,5 εκατομμυρίων πολιτών που έφυγαν πριν από αυτούς».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «δεν είναι μόνο ότι αποχωρούν και θα συνεχίσουν να αποχωρούν μέλη και στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, αλλά έχουμε και διώξεις» εξηγώντας: «Πριν αρχίσουν να φεύγουν μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ τους τελευταίους έξι μήνες, είχε προηγηθεί μία άλλη επιλογή, η οποία πήρε σάρκα και οστά από την ίδια την κυρία Γεννηματά, η οποία φρόντισε να εκδιώξει όσους διαφωνούν με τη στρατηγική της επιλογή, να συμπορευτεί δηλαδή με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, γιατί ακριβώς δεν έπρεπε να είναι εμπόδιο την επόμενη μέρα, όταν θα έρθει η ώρα να σχηματιστεί πάλι μία κυβέρνηση, τύπου Σαμαρά – Βενιζέλου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν λεηλατείται, αλλά υπακούοντας η ηγεσία του στις επιταγές της διαπλοκής, ‘αυτοκτόνησε’ πριν δοκιμάσει οποιοσδήποτε να το λεηλατήσει, και ‘αυτοκτόνησε’ την ημέρα που μόνη της η κυρία Γεννηματά, ερήμην οποιουδήποτε κομματικού οργάνου, αποφάσισε να καταψηφίσει την απλή αναλογική».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση: «Πιστεύω ότι μόλις έχουμε ξεκινήσει και ούτε που τους περνάει από το μυαλό μέχρι πού θα φτάσουμε στο τέλος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter