Ραγκούσης για σκάνδαλο υποκλοπών: «Επιτελικό παρακράτος και σύστημα διαπλοκής το οποίο στήθηκε σταδιακά» (Video)

Ραγκούσης για σκάνδαλο υποκλοπών: «Επιτελικό παρακράτος και σύστημα διαπλοκής το οποίο στήθηκε σταδιακά» (Video)

«Η χώρα, το πολίτευμα και η δημοκρατία, δεν είναι αντιμέτωποι με μια υπόθεση μεμονωμένης παρακολούθησης, είτε που αφορά τον κ. Ανδρουλάκη είτε που αφορά τον κ. Κουκάκη. Είναι κάτι δυστυχώς πολύ σοβαρότερο», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια, επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Το σοβαρότερο είναι η ύπαρξη ενός επιτελικού παρακράτους, στη χώρα, ενός ολοκληρωμένου συστήματος σύνδεσης και διαπλοκής νόμιμων ή νομότυπων παρακολουθήσεων με παράνομες παρακολουθήσεις που είτε διεξάγει ή ίδια η ΕΥΠ είτε διεξάγουν, εκ μέρους της ΕΥΠ, ιδιώτες ή άλλοι που κυκλοφορούν στη χώρα, ως εγχώριες ή μη εγχώριες δυνάμεις, με χρήση λογισμικών, όπως το Predator», είπε ο κ. Ραγκούσης και κατήγγειλε ότι «αυτό το παρακράτος, στήθηκε σταδιακά».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το χρονολόγιο σύστασης του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την ημέρα που ο πρωθυπουργός πήρε την ΕΥΠ υπό την ευθύνη του, λίγο καιρό μετά την εκλογή του, μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις που αποκαλύφθηκαν από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις Γεραπετρίτη ότι ουδείς από την κυβέρνηση γνωρίζει τους λόγους της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, τονίζει ότι «αποτελεί απόλυτη απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε κατ΄ εξακολούθηση ψέματα, διαβεβαιώνοντας ότι η παρακολούθηση αυτή ήταν νόμιμη. Διότι πώς μπορεί να βεβαιώνει ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, αφού δεν γνώριζε τους λόγους της πραγματοποίησής της;».

Το χρονολόγιο σύστασης του επιτελικού παρακράτους που παρουσίασε ο Γιάννης Ραγκούσης: 

– το 2019 ο κ. Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ υπό την ευθύνη του

– το 2019 όρισε τον εκλεκτό του επικεφαλής της ΕΥΠ και μάλιστα ενώ στερούνταν των τυπικών προσόντων

– στις αρχές του 2020, ήρθε στην Ελλάδα η Intellexa διωκόμενη ουσιαστικά από την Κύπρο. Ο επικεφαλής της ίδρυσε γραφεία από την Κύπρο στην Ελλάδα. Η Intellexa είναι αυτή που εμπορεύεται, έχει την τεχνογνωσία και διαθέτει το Predator

– στα τέλη του 2020, ιδρύεται το ΚΕΤΥΑΚ, δηλαδή η ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ, με άλλα λόγια, η παρακρατική ΕΥΠ. Από τα τέλη του 2020 η χώρα έχει μια ΕΥΠ, όπως την ξέραμε και έχει μια παρακρατική ΕΥΠ που στήθηκε με έδρα την Αγία Παρασκευή και λειτουργεί με καθεστώς πλήρους μυστικότητας, για το πώς δαπανά χρήματα, πως λειτουργεί, ποιος έχει την ευθύνη της, ποιος τη χρησιμοποιεί, με ποιον στόχο.

– το 2021 ψηφίζεται η περιβόητη τροπολογία, με την οποία για πρώτη φορά, απαγορεύεται στην ανεξάρτητη αρχή να ενημερώνει όποιον παρακολουθείτο για λόγους εθνικής ασφάλειας, αν ζητήσει απαντήσεις από την ΑΔΑΕ.

– το 2022 μαθαίνουμε για τις παρακολουθήσεις Κουκάκη, Ανδρουλάκη που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του 2021.

-Για το θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε στη χώρα μετά τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε εφέτος τον Ιούνιο, πριν τη μήνυση του Ανδρουλάκη, πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της παράνομης επισύνδεσης του κινητού και του Ανδρουλάκη και του Κουκάκη.

Μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο των επισυνδέσεων ότι η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο πλαίσιο για τη νόμιμη επισύνδεση που υπάρχει στην Ε.Ε. καθώς είναι η μόνη χώρα η οποία, για να υπάρξει νόμιμη επισύνδεση, πρέπει να υπάρχει ειδική άδεια του Εισαγγελέα. «Είναι η μόνη χώρα η οποία αναθέτει σε δύο ανεξάρτητες Αρχές με λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία απόλυτη απέναντι στην κυβερνητική λειτουργία τον έλεγχο των ζητημάτων των επισυνδέσεων, στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου και στην ΕΑΔ Όλες αυτές οι εγγυήσεις καθιστούν τη χώρα μας την πλέον αυστηρή σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις. Άρα τα περί ασθενούς θεσμικού πλαισίου λόγω του ενός εισαγγελέα τα έχει ήδη συντρίψει ο κ. Γεραπετρίτης » σημείωσε ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter