Ραγκούσης: Η ψηφιακή διακυβέρνηση, ο «Αντίχριστος του 666» και ο ΣΕΒ για την τελευταία θέση της χώρας (Video)

Ραγκούσης: Η ψηφιακή διακυβέρνηση, ο «Αντίχριστος του 666» και ο ΣΕΒ για την τελευταία θέση της χώρας (Video)

«Δύο χρόνια θα είχε χάσει η χώρα και οι πολίτες εάν έπρεπε να νομοθετήσετε από την αρχή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ραγκούσης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Δεν θα συμπεριφερθούμε όπως εσείς που με αλαζονεία και προσπαθήσατε να εξαφανίσετε τον ιδρυτικό νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Ν.3979/2011, όπως και κάθε άλλη σημαντική ψηφιακή πρόοδο της περιόδου 2015-2019. Δεν φαντάζεστε τι περάσαμε για να νομοθετήσουμε τον Ν.3979», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε επίσης, πως: «τώρα που αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει ο «Αντίχριστος» μέσα στις ψηφιακές εφαρμογές που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών που βασίζονται στο Νόμο 3979, μπορώ να πω δημοσίως την ιστορία πίσω από την αρίθμηση του Νόμου. Πως ο Ν.3979 παραλίγο να είναι ο Ν.3966, που με το 9 ανάποδα ή με το 9 μείον 3 ίσον 6, θα γινόταν ένας νόμος με το 666 στην αρίθμησή του, που θα τροφοδοτούσε για πολλά χρόνια κάθε είδους δεισιδαιμονία και συνωμοσιολογία. Τελικά κι επειδή κυβερνά η δεξιά, για τις παραεκκλησιαστικές, για τις κάθε είδους σκοταδιστικές και ανορθολογικές οργανώσεις, δεν υπάρχει «Αντίχριστος» αλλά πρόοδος» Όμως και η πρόοδος που υπάρχει δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται»

Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, η ετήσια έκθεση του ΣΕΒ που αναφέρει συγκεκριμένα:

«Παρά τις συνεχείς βελτιώσεις στη Δημόσια Διοίκηση, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση. Αυτό αναδεικνύει τόσο το μεγαλύτερο εύρος και την ταχύτητα ενσωμάτωσης ψηφιακών λύσεων στην υπόλοιπη ΕΕ, όσο και την καθυστέρηση αντιμετώπισης δομικών προβλημάτων στην Ελλάδα (π.χ. μειωμένη διαλειτουργικότητα μητρώων, καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση δικαιοσύνης, κλπ.).»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter