Ραγκούσης: Για την κακή πορεία του κόμματος δεν ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή

Ραγκούσης: Για την κακή πορεία του κόμματος δεν ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή
Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή, που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το.

Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τις.

Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το…».

Αυτή η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε αρχικά γιουχαΐσματα από τους Συνέδρους που βρίσκονται στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο, ενώ άλλοι χειροκρότησαν.

Με παρέμβαση του προεδρείου, η ένταση υποχώρησε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας συνέχισε την ομιλία του.

Στο τέλος αρκετοί ήταν εκείνοι που τον συνεχάρησαν, ενώ άλλοι -προφανώς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη- ήταν εμφανώς ενοχλημένοι…

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Ραγκούση:

Αγαπημένες συντρόφισσες και αγαπημένοι σύντροφοι.

Καταρχάς για το γεγονός ότι πηγαίνουμε τώρα σε νέες εκλογές Προέδρου και ΚΕ, έχω πει τη γνώμη μου δημόσια, πρόσφατα και σε ανύποπτο εσωκομματικά χρόνο.

Επομένως, είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω και μακάρι εγώ να κάνω λάθος.

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πιστεύω βαθιά στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.

Πιστεύω βαθιά δηλαδή, στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, τις πιο ευγενείς αξίες που δημιούργησε ο ανθρώπινος πολιτισμός στο διάβα της ιστορίας του.

Ταυτόχρονα, πιστεύω βαθιά ότι η ιδέα της στροφής προς μια Νέα και Μεγάλη Κεντροαριστερά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει ξανά σε έναν πλειοψηφικό και κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Πιστεύω βαθιά ότι οι θεμελιώδεις ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα, μπορούν να γίνουν και κυρίως μπορούν να στεριώσουν μόνον εάν στηρίζονται από μεγάλα κοινωνικά ρεύματα.

Και τέτοιο μεγάλο και πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία είναι το ρεύμα της Κεντροαριστεράς.

Ως κεντροαριστεροί αυτοπροσδιορίζονται κατά μεγάλη πλειοψηφία οι προοδευτικοί ψηφοφόροι.

Πιστεύω βαθιά ότι η ελληνική κοινωνία έχει ζωτική ανάγκη τη δύναμη και την ορμή της στρατηγικής συμμαχίας αριστεράς-κεντροαριστεράς, της μόνης μεγάλης κοινωνικής προοδευτικής πλειοψηφίας που μπορεί να την οδηγήσει στην επόμενη Ελλάδα, καθώς και να την αποκόψει από την σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης που καθημερινά αναβιώνει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί συντρόφοι.

Σε εμένα ήταν από την πρώτη στιγμή ορατό πως με την επιστολή του Προέδρου προς την Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Αυτή η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Σ Κασσελάκη.

Και το χειρότερο με την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, είναι ότι επιδιώκει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, ώστε αυτές να μην εξουδετερωθούν.

Και μιλώ για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς συντρόφισσες και σύντροφοι.

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα εξουσίας.

Αυτές οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιονεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών κατά αντιστοιχία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Δεδομένου του νέου εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, οι δύο πρώτοι των ευρωεκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων -εφόσον ο 2ος έχει καθαρό προβάδισμα- οι δύο βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2027.

Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι οι 3 επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα 3 επόμενα χρόνια, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τη 2η θέση.

Επομένως συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού τεθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στο πρωτοφανές καθεστώς της προληπτικής διαχείρισης μιας προεξοφλημένης ήττας, η ετυμηγορία ανήκει σε εσάς και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Προφανώς, με απόλυτο τρόπο θα την σεβαστούμε.

Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα – πολλά – τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα.

Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το.

Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τις.

Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το.

Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το.

Τέλος όσες και όσοι θέλετε τώρα και σε συνέχεια της διάσπασης, να στοχοποιήσετε και να συκοφαντήσετε εκείνους που πήραν στην πλάτη τους την αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή τα προηγούμενα 4 χρόνια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, κάντε το.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι.

Έχω προειδοποιήσει από την ΚΕ του Δεκεμβρίου ότι πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών.

Κάποιοι μάλιστα επειδή τους άρεσε αυτή η μεταφορά, μας παρομοίασαν με τον Τιτανικό.

Έκαναν λάθος.

Διότι ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο.

Εμείς το βλέπουμε.

Μήνες τώρα.

Κι επειδή μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα κατά 50% του συγκεκριμένου διλήμματος,

θέλω σήμερα με βάση όλα τα παραπάνω, να σας πω πολύ απλά και πολύ καθαρά συντρόφισσες και σύντροφοι:

ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

Σας ευχαριστώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter