Ραγκούσης κατά κυβέρνησης: Επιτελικό κράτος έκνομων παρακολουθήσεων κατά πολιτών και δημοσιογράφων (Video)

Ραγκούσης κατά κυβέρνησης: Επιτελικό κράτος έκνομων παρακολουθήσεων κατά πολιτών και δημοσιογράφων (Video)

Στα μανταλάκια κρεμάει ο Γιάννης Ραγκούσης το «επιτελικό παρακράτος» και τη «Μαξίμου ΑΕ», με παρέμβασή του στη Βουλή, ρωτώντας ευθέως αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αγοράσει το σύστημα Predator για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτών.

Αναφερόμενος στη στοχοποίηση δημοσιογράφων όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, η Γιάννα Παπαδάκου και ο Θανάσης Κουκάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Ο νόμος για το επιτελικό κράτος έχει δώσει τη δυνατότητα να στηθεί ένα επιτελικό παρακράτος έκνομων παρακολουθήσεων κατά πολιτών και δημοσιογράφων όταν αυτοί θεωρείται από την κυβέρνηση ότι ενοχλούν με την ερευνητική τους δουλειά εκείνα τα κλειστά συστήματα εξουσίας που έχουν φτάσει στο σημείο να μετατρέψουν το Μέγαρο Μαξίμου σε μία απέραντη μπίζνα».

Απαντώντας στην ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση για το αν το ελληνικό δημόσιο έχει προμηθευτεί το Predator, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε: «η απάντηση είναι όχι. Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια προμήθεια αυτού του παράνομου λογισμικού που αναφέρεται, από το ελληνικό δημόσιο».

Ο Δημητριάδης και η «Μαξίμου ΑΕ»

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Ραγκούσης, επανήλθε: «Αφήστε τις υπεκφυγές. Τι άλλο είναι εκτός από επιχειρηματικό δραστηριότητα, όχι η κατοχή μετοχών, αλλά η ίδρυση μίας επιχείρησης με την οποία εξαγοράζεται άλλη επιχείρηση έναντι 1.000 ευρώ και πωλείται μετά από 16 μήνες έναντι 165.000 ευρώ. Αν αυτό δεν ονομάζεται επιχειρηματική δραστηριότητα του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού τότε πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους όλοι οικονομολόγοι της χώρα και να κλείσουν αύριο το πρωί όλες οι οικονομικές σχολές της χώρας που διδάσκουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι αυτό ακριβώς που κάνει ο κ. Δημητριάδης ως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, δίνοντας μία τεκμηρίωση για το ποια είναι η «Μαξίμου ΑΕ», πώς λειτουργεί και τι κέρδη έχει βγάλει, τι υπερκέρδη και τι κερδοσκοπία έχει κάνει».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter