Ραγκούσης σε Πικραμένο: Αλλάξατε την πλειοψηφία στην επιτροπή πόθεν έσχες για να την ελέγχετε

Ραγκούσης σε Πικραμένο: Αλλάξατε την πλειοψηφία στην επιτροπή πόθεν έσχες για να την ελέγχετε

Δριμεία κριτική άσκησε τόσο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και στον αντιπρόεδρο της Π. Πικραμένο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του «είναι αλήθεια ή δεν είναι ότι μέχρι να έρθετε εσείς στην Κυβέρνηση, κ. Πικραμένε, και να γίνετε εσείς Αντιπρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης, στην αρχή ετοποθετείτο ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα με απόφαση της Δικαιοσύνης, του δικαστικού Συμβουλίου και ήρθατε και το τροποποιήσατε με νόμο;».

«Για πρώτη φορά στη ιστορία της Αρχής τοποθετήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, δεν έχει σημασία το πρόσωπο, δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι ο Θεός ο ίδιος, σημασία έχει ότι για πρώτη φορά, ενώ η Δικαιοσύνη αποφάσιζε ποιος θα είναι ο επικεφαλής, εσείς ήρθατε και αυτό το σκοτώσατε.

Και αυτή τη θεσμική παράδοση που είχε δημιουργηθεί στη χώρα μας, κύριε Πικραμένε, τη σκοτώσατε, για να αποκτήσετε το δικαίωμα εσείς να ορίζετε τον επικεφαλής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ραγκούσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι «για πρώτη φορά στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, στην Επιτροπή που ελέγχει τα πόθεν έσχες, άρα και στην Επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, η πλειοψηφία δεν αποτελείται από ορισμένους και προερχόμενους με αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά αποτελείται από ορισμένους και προερχόμενους από την κυβέρνηση».

«Αλλάξατε την πλειοψηφία μέσα στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται ο επικεφαλής στην Επιτροπή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» κατέληξε ο Γ. Ραγκούσης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter