Ραγκούσης σε Πικραμμένο για σκάνδαλο υποκλοπών: «Εάν σεβόσασταν τη διαδρομή σας, θα είχατε παραιτηθεί»

Ραγκούσης σε Πικραμμένο για σκάνδαλο υποκλοπών: «Εάν σεβόσασταν τη διαδρομή σας, θα είχατε παραιτηθεί»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, με τον Γιάννη Ραγκούση να βάλλει ευθέως κατά του Παναγιώτη Πικραμμένου, τονίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί και όχι να παριστάνει πως δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Πικραμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε τον λόγο για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση. Αρχικά, διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία «αποδεδειγμένα είχε οργανώσει και εκτελούσε εκτεταμένο σύστημα παράνομων παρακολουθήσεων είτε μέσω Predator είτε μέσω ΕΥΠ», να μην ψελλίζει λέξη για το πολύκροτο σκάνδαλο.

Επισήμανε δε την αδιαμφισβήτητη παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη ή αλλιώς του «στόχου 5046c», χαρακτηρίζοντας τον Π. Πικραμμένο «συνυπεύθυνο» για «την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της κατάρρευσης του κράτους δικαίου».

«Σε ποια χώρα νομίζετε ότι ζουν όσοι σας άκουσαν σήμερα;» διερωτήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης είχαν συνυπογράψει τη διαβόητη τροπολογία που αφαίρεσε το δικαίωμα ενημέρωσης στους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ.

Ο κ. Ραγκούσης έκρινε πως με τις πρακτικές αυτές έχει ξεφτιλιστεί η «γαλάζια» παράταξη, η οποία επαίρεται για το Σύνταγμα του 1975. «Εάν σεβόσασταν τη διαδρομή σας, το λιγότερο που θα έπρεπε να είχατε κάνει ήταν να έχετε παραιτηθεί» κατέληξε.

«Με κατηγορείτε για να επηρεάσετε τη Δικαιοσύνη»

Πριν πάρει τον λόγο για να απαντήσει ο Π. Πικραμμένος, παρενέβη ο προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης, διότι έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθεί με τα της παράταξής του και να αφήσει «τη δική μας παράταξη στα χέρια τα δικά μας».

Στην απάντησή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε πως αυτό που έμαθε από την πορεία του στο δικαστικό σώμα ήταν πως η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί «να κάνει τη δουλειά της», ενώ διαπίστωσε πως ο κ. Ραγκούσης τον κατηγορεί με σκοπό να επηρεάσει τις εισαγγελικές έρευνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter