Ράμα: Όμηροι της Βουλγαρίας, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Ράμα: Όμηροι της Βουλγαρίας, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι ντροπή που μια χώρα του ΝΑΤΟ, η Βουλγαρία, κρατάει ομήρους δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, εν μέσω ενός θερμού πολέμου στην πίσω αυλή της Ευρώπης, με άλλες 26 χώρες της ΕΕ να κάθονται και να παρακολουθούν. Είναι σαν μια τρομακτική επίδειξη ανικανότητας», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προσερχόμενος στη Σύνοδο Eυρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι, παρά τα εμπόδια που βάζει η Βουλγαρία στη διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας και κατά συνέπεια και στην Αλβανία, οι δύο χώρες δεν αλλάζουν την πορεία τους. «Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και χτίζουμε την Ευρώπη στο σπίτι μας», συμπλήρωσε ο Έντι Ράμα.

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία αναμένουν το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Τη διαδικασία συνεχίζει να μπλοκάρει η Βουλγαρία, η οποία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική κρίση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έχασε η κυβέρνηση στη ψηφοφορία της Τρίτης στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Σε πολιτική αναταραχή η Βουλγαρία μετά την ανατροπή της κυβέρνησης

Πηγή: Euronews, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter