Ράνια Σβίγκου: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πρόωρες κάλπες

Ράνια Σβίγκου: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πρόωρες κάλπες

“Μπορεί να βρεθεί σημείο ισορροπίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αυτό δεν μπορεί να περιέχει μέτρα για μετά το 2018”, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της. _x000D_

Για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει το 2017, η Ράνια Σβίγκου τόνισε, στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, πως “Οι επιβαρύνσεις για τους πολίτες είναι δεδομένες. Δεν είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η συνολική όμως εικόνα, στην οποία θα ήθελα επίσης να σταθούμε, είναι ότι γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής σελίδας έτσι ώστε οι πολίτες να δουν τα οφέλη και της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας, έτσι ώστε πραγματικά να μπορούμε να μιλούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον”

Μάλιστα, η κυρία Σβίγκου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν βρίσκει λέξη να πει κατά των δανειστών και των απαιτήσεων τους, τονίζοντας πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι “καθ’όλα υποκριτική, τη στιγμή που δεν βλέπει τι συντελείται στη χώρα και ποιες είναι οι πιέσεις που ασκούνται στη χώρα”.

Επέμεινε δε, ότι η αξιολόγηση “δεν μπορεί να περιέχει προληπτική νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018”.

Αυτή τη στιγμή δεν συντρέχουν λόγοι για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι οικονομικοί στόχοι έχουν υπερκαλυφθεί. Οπότε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα“, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο θέμα που ανέκυψε εις βάρος της Όλγας Γεροβασίλη, με το δημοσίευμα που αναφερόταν σε συμβάσεις της κλινικής της Άρτας με το νοσοκομείο της περιοχής, η κυρία Σβίγκου χαρακτήρισε “λασπολογίες” τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει κανένα ηθικό ή πολιτικό ζήτημα. Οι απαντήσεις που έδωσε και η κα Γεροβασίλη και η κυβέρνηση ήταν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες. Δεν αποτελεί καμία σύμβαση με το δημόσιο η παροχή υγείας προς τους πολίτες που κάνει ένας γιατρός. Θα συνιστούσα στη Ν.Δ. να μην ακολουθεί τέτοιου τύπου λασπολογίες και να προσπαθήσει να ασχοληθεί με την πολιτική επιχειρηματολογία και με τον πολιτικό λόγο και όχι με την παραπολιτική.”

Αναφερόμενη στο δημοσίευμα του Guardian, δήλωσε ότι έχει τρεις ελλείψεις. Η πρώτη είναι ότι αφορά στα στοιχεία του 2011 και του 2012, άρα δεν αφορούν τη σημερινή κατάσταση. Επίσης, ότι δεν γίνεται κανένας λόγος ούτε για τις προσλήψεις σε προσωπικό που έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε γίνεται κάποιος λόγος για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας

Τέλος, η Ράνια Σβίγκου τόνισε πως “Δεν υπάρχει κανένα σενάριο, ούτε για πρόωρες κάλπες, ούτε κανένα σενάριο το οποίο να συνδέεται με οποιαδήποτε κάλπη“, συμπληρώνοντας πως “Οι δεσμεύσεις του προγράμματος υλοποιούνται από την ελληνική πλευρά., το ίδιο περιμένουμε να κάνουν και οι υπόλοιποι. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από το πρόγραμμα και να υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις οι οποίες υπακούν σε εμμονές των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ.”

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter