Ράνια Σβίγκου: Πληθαίνουν τα ερωτήματα σε όλα τα επίπεδα για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Ράνια Σβίγκου: Πληθαίνουν τα ερωτήματα σε όλα τα επίπεδα για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή απoκαλύψεις του Documento, αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Νομίζω ότι έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα τα οποία αυξάνονται, τόσο σε νομικό, όσο και σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο», είπε η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Alpha, αναφερόμενη στο ζήτημα της κατάθεσης από τον Κ. Μητσοτάκη του πόθεν έσχες που αφορά και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

«Ο κ. Μητσοτάκης, από το 2004 μέχρι το 2015, όφειλε να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του. Ανεξαρτήτως των ετών που τελούσαν σε διάσταση, το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον το 2016, από τη στιγμή δηλαδή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, εντός 90 ημερών ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες, που θα συμπεριελάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του», τόνισε η κ. Σβίγκου.

Πρόσθεσε δε, ότι, ενώ από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει δοθεί απάντηση στο ζήτημα αυτό, η ΝΔ, τις τελευταίες μέρες «κάνει τα πάντα για να ρίξει λάσπη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι», ενώ δεν έχει κάνει «το προφανές, δηλαδή να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, συμπεριλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του».

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, είπε ότι η ΝΔ προσπάθησε «μέσα από αστείες ανακοινώσεις και αστειότητες, προεξάρχοντος του κ. Γεωργιάδη, να χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό αυτό το ταξίδι».

«Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπήρχαν συναντήσεις κι ότι είχαν πάει για διακοπές, μετά ήθελαν αποδείξεις για τις συναντήσεις. Όταν ζητήθηκαν οι απαντήσεις, αυτές δόθηκαν. Και υπήρξαν και δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου και δηλώσεις και από την πλευρά της L’ Oreal και από την πλευρά της Ρότσιλντ, όπου έγινε σαφές και για τις συναντήσεις και για το περιεχόμενο αυτών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την διαπραγμάτευση και την στάση του ΔΝΤ, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «ο διχασμός στους κόλπους του ΔΝΤ, που εκφράστηκε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο μετά τη συνεδρίασή του, δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε καθυστερήσεις και σε ολιγωρίες της ελληνικής κυβέρνησης, όπως μας κατηγορούν συγκεκριμένοι κύκλοι εντός της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά οφείλεται σε βαθιές αντιθέσεις που υπάρχουν στο τρίγωνο Βρυξελλών, Βερολίνου και Ουάσιγκτον».

Τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει μια κατάληξη «η οποία θα δίνει ένα σήμα σταθερότητας και προοπτικής για όλη την Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει πολλαπλές αβεβαιότητες και δεν θέλει να προστεθεί άλλη μια εστία αβεβαιότητας στις υπάρχουσες».

«Σίγουρα, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο έχει μείνει στις ίδιες λάθος προβλέψεις και στις ίδιες λάθος εκτιμήσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα, αγνοώντας πλήρως τη σημαντική υπεραπόδοση στους στόχους που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση, εξ ου και η έντονη αντίδραση του Ντάισελμπλουμ, ως προς αυτό το σημείο» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter