Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
"Σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ η ΠΟΑΣΥ"

Ράνια Σβίγκου: Τα σχέδια της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση πέφτουν στο κενό

Στην τηλεόραση του Star και την Πόπη Τσαπανίδου μίλησε η Ράνια Σβίγκου, με παρέμβασή της, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ΠΟΑΣΥ αλλά και για την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

"Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έκλεισε ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα και από την αντίδραση και του διεθνούς Τύπου και των αγορών, βλέπουμε ότι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και της κυβέρνησης και του κόμματος ότι πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή σελίδας και με μεγαλύτερη αισιοδοξία να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για τη χώρα", σημείωσε η κ. Σβίγκου/

Σε ό,τι αφορά την απεργία των καθαριστών των δήμων, η κ. Σβίγκου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί λύση.  "Μια λύση η οποία και θα ικανοποιεί το δίκαιο μέρος των αιτημάτων αλλά και που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Με τη ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή κατ’ αρχήν παρατείνονται οι συμβάσεις, οι άνθρωποι αυτοί δεν χάνουν τη δουλειά τους, δεύτερον, έχουν προκηρυχτεί 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας και ανάλογα με τα αιτήματα των δήμων, γιατί είναι οι δήμοι αυτοί οι οποίοι οφείλουν να πουν ποιες είναι οι ανάγκες τους και ανάλογα να προκηρυχθούν θέσεις με το ΑΣΕΠ, οπότε θα υπάρξουν και περισσότερες θέσεις στην καθαριότητα των ΟΤΑ και, τρίτον, βέβαια υπάρχει και η μοριοδότηση των συμβασιούχων. Οπότε με αυτή την έννοια θεωρώ ότι μπορεί να λυθεί αυτό το μεγάλο ζήτημα. Θα πρέπει και το συνδικαλιστικό κίνημα να κατανοήσει τα όρια που θέτει ο νόμος και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση και να μην λειτουργεί, είτε ηθελημένα, είτε άθελά του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ΝΔ και όλων όσοι θα ήθελαν ιδιωτικά συμφέροντα να εισβάλουν στο χώρο της καθαριότητας".

Και σημείωσε για τον κ. Μητσοτάκη πως "Είναι πρωτάκουστο  να καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και την ίδια στιγμή να μην τον ακούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του και να ψηφίζουν υπέρ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ".

Όλγα δεν απάντησα νωρίτερα γιατί με εκνεύρισες αρκετά και δεν μου άρεσε. Λοιπόν, για να είμαστε ξεκάθαροι. Κατάλαβα, δεν σε νοιάζει. Κομπλέ. Το είπες πέντε φορές, το πίστεψα οκ. Για την ιστορία όμως. Δεν έχω προλάβει να κάνω τίποτα και αυτός είναι ο λόγος που δεν βρεθήκαμε. Δεν θέλεις να περιμένεις άλλο, κατανοητό. Μου έστειλες μια τελείως ακατανόητη σειρά μηνυμάτων. Ήθελες να μου μιλήσεις και να μου πεις για το σπίτι μου, αλλά δεν ήθελες να σου πω και τίποτα ή να σε ρωτήσω. Το και καλά άνετο στυλάκι σου, σου έχω πει να το αφήνεις στην άκρη γιατί είναι αστείο. Και δεν το λέω επιθετικά, αλλά δεν θα συνεχίσω άλλο γι αυτό το θέμα. Όπως νομίζεις εσύ. Το πρόβλημα εδώ για ακόμη μια φορά είναι ότι δεν με πίστεψες. Ωστόσο δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, ειλικρινά. Δεν έχω θυμώσει πλέον, δεν είμαι στραβωμένος μαζί σου, απλώς δεν περίμενα αυτή τη συμπεριφορά. Ούτε όσο καιρό ήμασταν μαζί, ούτε τώρα στο θέμα αυτό. Τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι το μη φυσιολογικό σε θέματα χρόνων που μου συμβαίνει αυτή την περίοδο, δεν σου είναι πιστευτό, όμως έτσι κι αλλιώς δεν σου έχω δώσει ποτέ δικαίωμα να νομίζεις ότι λέω ψέματα, γι αυτό και δεν απολογούμαι. Καλό βράδυ. Ήθελα απλά να τα ξεκαθαρίσω αυτά.

Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει, τονίζει η κ. Σβίγκου, για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης που καλλιεργείται.

"Εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο οι αστυνομικοί μέσα στον Ιούνιο, επειδή έχουν λύσει όλα τα συνδικαλιστικά τους προβλήματα, η δε αστυνομία έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα αποφασίζουν να κάνουν συγκέντρωση στα Εξάρχεια, ακολουθώντας τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, αφού δεν του βγήκε το οικονομικό του αφήγημα περί δήθεν κατάρρευση της διαπραγμάτευσης, στη συνέχεια προσέφυγε στο γνωστό του δόγμα, νόμος και τάξη".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.