Ράνια Σβίγγου: Να βγουν μπροστά τα στελέχη πρώτης γραμμής στις αυτοδιοικητικές

Ράνια Σβίγγου: Να βγουν μπροστά τα στελέχη πρώτης γραμμής στις αυτοδιοικητικές

Καθαρές απαντήσεις στα βασανιστικά “πώς και γιατί” της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές Εθνικές εκλογές κάλεσε η Ράνια Σβίγγου την Κεντρική Επιτροπή να απαντήσει, θέτοντας υγκεκριμένα τρία βασικά ερωτήματα στο πλαίσιο της εισήγηςσής της

•Πως και γιατί χάσαμε σε ιστορικά προπύργια του προοδευτικού χώρου, σε λαϊκές γειτονιές, στη νεολαία και σε στρώματα που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμα και στην ήττα του 2019.
•Πως και γιατί δεν πείσαμε ότι η δική μας προγραμματική πρόταση είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Με τον εγκλωβισμό μας και σε μια λανθασμένη στρατηγική της απλής αναλογικής που κάθε προεκλογική μέρα που περνούσε έκανε το σχέδιό μας και λιγότερο πειστικό.
•Και φυσικά, πως και γιατί επιτρέψαμε να δοθεί μια εικόνα βαβέλ, με άστοχες δηλώσεις, με αυτοσχεδιασμούς, με ακατανόητους ναρκισσιμούς που θόλωναν το μήνυμα μας και γκρέμιζαν την αξιοπιστία μας.

Επιπλέον, η κ. Σβίγγου κάλεσε να ακυρωθεί στην πράξη η κακή παράδοση της αριστεράς που δυστυχώς μετατρέπει συχνά μια πολιτική ήττα σε εσωκομματική κρίση. Χάνοντας έτσι ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και έδαφος στον αγώνα της για μια πιο δίκαιη, δημοκρατική και ανθρώπινη ιστορία.»

Να βγουν μπροστά τα στελέχη πρώτης γραμμής στις αυτοδιοικητικές

Μεγάλη έμφαση έδωσε η κ. Σβίγγου το να αποτελέσει η διαδικαςσία εεεκλογής Προέδρου ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Που θα αφορά όχι μόνο τα στελέχη του Κόμματος, τη βάση του κόμματος, τα χιλιάδες μέλη μας, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Που θα προσελκύσει, θα κινητοποιήσει, θα συσπειρώσει, θα εμπνεύσει τους αριστερούς και τους προοδευτικούς πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σε ότι αφοτά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Σβίγγου πρότεινε τα στελέχη της πρώτης γραμμής να μπουν μπροστά στη γραμμή της μάχης. «Δεν έχουμε κανένα περιθώριο, καμία πολυτέλεια να μη δώσουμε αυτή τη μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτή είναι η ευθύνη μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιληφθούμε όλοι και όλες».

Κλείνοντας την εισήγησή της, η κ. Σβίγγου είπε: «Οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι σε αυτό που χτίσαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα . Οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της συλλογικής μας ευθύνης. Να μείνουμε όρθιοι, να γίνουμε δυνατοί. Και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με την ωριμότητα, τη σοβαρότητα που επιτάσσουν οι στιγμές. Δεν σας κρύβω ότι και προσωπικά πολλές φορές αναρωτήθηκα πως μπορούμε να σταθούμε την επόμενη μέρα χωρίς Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Είμαι αισιόδοξη για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όλοι και όλες μαζί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter