Ραντεβού Big 4 με FΙFA – UEFA: Το αποτέλεσμα ήταν μία… τρύπα στο νερό

Ραντεβού Big 4 με FΙFA – UEFA: Το αποτέλεσμα ήταν μία… τρύπα στο νερό

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες από την συνάντηση των Big 4 με τη FIFA και την UEFA, αλλά τελικά έγινε μεγάλος ντόρος για το… τίποτα. Δεν σημειώθηκε καμία ουσιαστική πρόοδος για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον.

 Η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν καταγγελτική κατά ΕΠΟ – διαιτησίας και ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη να απαντάει: «Τα προηγούμενα χρόνια ακούγαμε τον Μαρινάκη και τον Σάββα Θεοδωρίδη να μας λένε να μην κλαίμε και να επενδύσουμε, τώρα τους ακούμε να κλαίνε κάθε μέρα. Τους συμβουλεύουμε λοιπόν να επενδύσουν».

Για το θέμα της σχέσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης ο Μαρινάκης είπε: «Θα αναφερθώ και στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχουμε δει στη χώρα, αυτό της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ, κάτι που τόσο η UEFA απαγορεύει ρητά για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και σε εθνικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες απαγορεύουν ρητά. Μόνο η ΕΠΟ του κ. Γραμμένου φωτογραφικά όχι μόνο κατήργησε το καλοκαίρι την απαγόρευση πολυϊδιοκτησίας αλλά επιχείρησε να την νομιμοποιήσει για χάρη όπως φαίνεται του κ. Σαββίδη… Καλώ και τον κ. Υπουργό και την Κυβέρνηση να αφήσουν τα περί πολιτικού κόστους και όλα όσα ακούγονται γύρω από αυτό και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση να τηρήσουν την νομιμότητα. Είναι γνωστό τι επιδιώκουν τα μέσα του κ. Σαββίδη. Κατηγορούν τον Υπουργό για δήθεν εύνοια στον Ολυμπιακό ώστε να τον εγκλωβίσουν. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα παρέμβουν για να μην τηρηθεί η νομιμότητα λόγω πολιτικού κόστους, αλλά αν υπάρξουν τέτοια στοιχεία παρέμβασης, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός».

Ο Ιβάν Σαββίδης απλά υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την Ξάνθη, ενώ αναφέρθηκε κι αυτός στην κυβέρνηση λέγοντας πως «έκοψε το τηλεοπτικό συμβόλαιο του ΠΑΟΚ», εννοώντας προφανώς με την ΕΡΤ.

Επιθετικός κατά UEFA

O Δ. Μελισσανίδης ήταν επιθετικός κατά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το θέμα των εκλογών στην ΕΠΟ. Οταν πήρε τον λόγο απευθύνθηκε στο διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάγοντας λέγοντας: «Οι εκλογές σε UEFA και FIFA πως γίνονται; Φέρνετε τον πάπα και τραβάει κλήρο; Τα πιο ισχυρά λόμπι είναι στις δικές σας εκλογές. Στην ΕΠΟ θα γίνουν εκλογές κανονικά όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ, ο νόμος και οι κανονισμοί. Η ΑΕΚ λέει ναι σε όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φτιάξτε τη διαιτησία καλύτερη όπως εσείς γνωρίζετε, εμείς είμαστε μαζί σας, αλλά θέλω και μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο από εσάς».

Και ο «Τίγρης» κατέληξε: «Βρίσκεστε στη χώρα μου τρία χρόνια. Τι έχετε κάνει; Έχετε αποτύχει. Σαν Έλληνας επιχειρηματίας και Έλληνας πολίτης δεν δέχομαι αυτή την κηδεμονία. Να συμφωνήσουμε σε όλα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρώτος εγώ. Αλλά εδώ έχετε τέσσερις Έλληνες επιχειρηματίες που πληρώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εσεις πληρώνεστε. Θα ήθελα περισσότερο σεβασμό απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σε ότι αφορά στο ρόλο του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν περισσότερο διακοσμητικός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter