Ραντεβού με τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Γιάννη Οικονομίδη στο 13ο TiSFF, το «μικρό» φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης

Ραντεβού με τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Γιάννη Οικονομίδη στο 13ο TiSFF,  το «μικρό» φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης

Το «Nimic», η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, μια συζήτηση με τον Γιάννη Οικονομίδη καθώς και το οσκαρικό «Skin» είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτά που δεν πρέπει να χάσει κάποιος στο φετινό TiSFF – Thessaloniki International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης).

Το TiSFF, ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου το οποίο δημιουργήθηκε το 2007 από τον Γιάννη Ζαχόπουλο, έναν μανιακό σινεφίλ και φανατικό εραστή της ταινίας μικρού μήκους, δίνει φέτος το 13ο ετήσιο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό της πόλης και μικρομικάδες δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις αίθουσες «Φρίντα Λιάππα» και «Τώνια Μαρκετάκη» στην Αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν 16 τρίωρες προβολές και σε κάθε τρίωρο θα προβληθούν 8-10 ταινίες μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα του TiSFF περιλαμβάνει ταινίες από όλο τον κόσμο οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι ταινίες μυθοπλασίας που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις ενώ οι περισσότερες απ΄ αυτές είναι ήδη βραβευμένες. Ανάμεσά τους και η ταινία μικρού μήκους «Skin» που κέρδισε το φετινό Όσκαρ αλλά και η νέα ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου, «Nimic» με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον, η οποία θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη σε πρώτη προβολή.

Το TiSFF φέτος φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη. Ο καταξιωμένος δημιουργός του σύγχρονου ελληνικού σινεμά θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ για μια ανοιχτή συζήτηση με κινηματογραφόφιλο κοινό το Σάββατο 19/10 στις 20.00 στην αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη», την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και να πάρουν μία γεύση από την καινούργια ταινία του, «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς».

 

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των Δημητρίων, γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για τρίτη χρονιά φέτος υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Το πρόγραμμα που παρουσιάζει κάθε χρόνο έχει στόχο την προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές κυρίως νέων κινηματογραφιστών προβάλλοντας ένα άκρως ιδιαίτερο κράμα καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στα 12 χρόνια λειτουργίας του TiSFF έχουν προβληθεί στη Θεσσαλονίκη πάνω από 1.400 ταινίες μικρού μήκους από περίπου 30 χώρες ανά τον κόσμο τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 7.000 θεατές. Έχει τιμηθεί με ειδικές προβολές και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους του πλανήτη.

Για πρώτη φορά φέτος η ThessFest, η διοργανώτρια εταιρία του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το ΑΖΑ Cinema Club παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα πρωτοπόρο διεθνές φεστιβάλ με το όνομα INTIMATE – Inter National Shorts Festival. Την τελευταία μέρα του κινηματογραφικού τετραημέρου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια πλούσια επιλογή ταινιών που εξερευνούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την διαφορετικότητα, την αγάπη, την οικειότητα, το ρομαντισμό́, τον αισθησιασμό́ και γενικότερα την ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή́, χωρίς να αποφεύγει τον αισθησιασμό και θέματα ταμπού.

Οι απογευματινές προβολές αρχίζουν στις 17.00 και οι βραδινές στις 20.30 (το Σάββατο η βραδινή προβολή θα αρχίσει στις 21.00) εκτός από αυτές της Κυριακής οι οποίες ξεκινούν νωρίτερα, στις 16.00.

INFO

13ο TiSFF – Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

17-20 Οκτωβρίου, Αποθήκη Δ΄ – λιμάνι Θεσσαλονίκης

Εισιτήρια: 5 € (1 τρίωρη προβολή́), 4 € μειωμένο (φοιτητές), 7 € ημερήσιο (2 τρίωρες προβολές), 20 € για όλες τις ημέρες και προβολές. Δωρεάν είσοδος για άνεργους.

Τα προγράμματα των δύο φεστιβάλ θα βρείτε εδώ http://www.tisff.eu/ και εδώ http://intimatefest.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter