Ραντεβού θανάτου από το Λουξεμβούργο στη Βασιλίτσα: Η λάθος εκτίμηση του 32χρονου απέβη μοιραία (Photos)

Ραντεβού θανάτου από το Λουξεμβούργο στη Βασιλίτσα: Η λάθος εκτίμηση του 32χρονου απέβη μοιραία (Photos)

Δραματική ήταν η χρονιά που μας φεύγει όσον αφορά τις τραγωδίες που εκτυλίχθηκαν σε πολλά ελληνικά βουνά. Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε δύο διαδοχικούς θανάτους ορειβατών στον Όλυμπο, κοντά στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και κοντά στη θέση Λούγγι Καλογήρου.  και ενώ χθες άλλο ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών με θύμα τον 32χρονο Απόλλωνα Ψαρουδάκης. 

Ο νεαρός snowboarder, γιος γνωστού χειρουργού από την Αθήνα, χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα και πέθανε πιθανότατα από ασφυξία, αν και δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εσωτερικής αιμορραγίας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο 32χρονος είναι μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου. Σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα για τις γιορτές.

Ο 32χρονος είχε πάει μαζί με την παρέα του, άλλους τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, για το αγαπημένο τους άθλημα, το snowboard. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό, ο ίδιος και οι υπόλοιποι φίλοι του επέλεξαν να κάνουν snowboard εκτός πίστας, και συγκεκριμένα κοντά στην κορυφή «Γαλανή», που ήταν και το μοιραίο λάθος.

Μάλιστα, λόγω της χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί, το χιόνι ήταν «απάτητο», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η χιονοστιβάδα, ενώ και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν δυσμενείς, καθώς υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε παρέσυρε τον 32χρονο για περίπου 120 μέτρα και μετά τον καταπλάκωσε. Όταν συνέβη το περισατικό, οι φίλοι του έσπευσαν αμέσως να ειδοποιήσουν το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, που ανέβηκε στην περιοχή και αφού εντόπισε τον 32χρονο, τον μετέφερε στο σαλέ του κέντρου.

Εκεί του δόθηκαν κάποιες πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα, και ο νεαρός μπήκε στο ασθενοφόρο του χιονοδρομικού κέντρου με κατεύθυνση το νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μέση της διαδρομής τον 32χρονο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός έφτασε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο (και ενώ κατά τη διακομιδή του γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης στα ασθενοφόρα), όπου οι γιατροί ξεκίνησαν την προσπάθεια να τον επαναφέρουν.

Περίπου δύο ώρες μετά, και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, ο 32χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter