Ραούλ Μπράβο: «Στήνονται ματς και στην Ελλάδα αλλά κανείς δεν μου είπε ότι ήθελε να χάσει»

Ραούλ Μπράβο: «Στήνονται ματς και στην Ελλάδα αλλά κανείς δεν μου είπε ότι ήθελε να χάσει»

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, του Άρη και της Βέροιας, Ραούλ Μπράβο μίλησε για πρώτη φορά μετά την προφυλάκισή του ως εγκέφαλος σπείρας που έστηνε παιχνίδια στο ισπανικό ποδόσφαιρο, στην εκπομπή «Δίκη» του Open και παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα στήνονται αγώνες αλλά ο ίδιος δεν είχε πάρει ποτέ μέρος σε τέτοια ματς.

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος Ισπανός αμυντικός:

«Στοίχημα δεν έπαιζα παρά μόνο κάποιες φορές για πλάκα. Να έκανα ένα στοίχημα για πλάκα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, αυτό το έκανα, ποιος δεν έπαιξε στην Ελλάδα μία φορά. Αυτό είναι άλλο, δεν είναι το ίδιο να παίξεις στοίχημα για πλάκα και να «φτιάξεις» αγώνες. Δεν είναι κάτι ίδιο. Τα στοιχήματα δεν είχαν σχέση με στημένα ματς. Μόνο τα λεφτά που χάνω όταν παίζω στοίχημα μιλούν από μόνα τους, καταλαβαίνετε; Μόνο χάνω όταν παίζω.Και δεν έχω χάσει πολλά. Τι μπορείς να παίξεις; 50 ευρώ μία φορά, 100 ευρώ το πολύ. Δεν έχω παίξει πολλά. Το ξέρω ότι το στοίχημα δεν είναι για να πάρεις λεφτά, ο κόσμος νομίζει ότι παίζεις στοίχημα για να πάρεις λεφτά, όχι. Αν παίξεις για πλάκα για να δεις τι μπορείς να γίνει, αλλά τα λεφτά καλύτερα στην τράπεζα. Λεφτά δεν κερδίζουν ούτε αυτοί που ξέρουν τα στημένα ματς»

Στη συνέχεια ο Ραούλ Μπράβο δήλωσε ότι άλλαξε εντελώς η ζωή του από την περιπέτεια του με τα στημένα στην Ισπανία: «Η ζωή μου τώρα άλλαξε 360 μοίρες. Εγώ τώρα δεν κάνω τίποτα με το ποδόσφαιρο γιατί μετά απ’ όλο αυτό, είναι δύσκολο να μου δώσουν δουλειά, μέχρι αυτό να τελειώσει και να πει το δικαστήριο ότι εγώ δεν έκανα τίποτα, μέχρι τότε θα είναι δύσκολο. Και το καταλαβαίνω γιατί ποιος θέλει να δουλεύει με ένα παιδί που λένε ότι έχει κάνει τέτοιες μαλ…, δεν είναι τώρα εύκολο. Είμαι σίγουρος ότι όταν όλο αυτό τελειώσει θα έχω δουλειά σίγουρα, αλλά πρέπει να περιμένω».

Οσο για την Ελλάδα είπε: «Φυσικά και θα βοηθήσω τις αρχές στις έρευνες τους για τα στημένα. Εγώ ποτέ δεν έπαιξα για να χάσω ένα παιχνίδι και αν κάποιος συμπαίκτης μου το έκανε αυτό θα τον γαμ… Είναι η μοναδική βοήθεια που μπορώ να δώσω στο δικαστήριο. Κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι θέλει να χάσει. Η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα με το στοίχημα. Όχι για να παίξεις στοίχημα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο γιατί αν κάνεις λάθος όλοι λένε έκανε λάθος γιατί το έπαιξε κατάλαβες; Είναι δύσκολη χώρα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Γιατί εδώ όλοι έχουν το στοίχημα στο κεφάλι. Αν ο τερματοφύλακας φάει ένα εύκολο γκολ όλοι λένε πήρε λεφτά σίγουρα. Είναι έτσι το κεφάλι του Έλληνα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «και στην Ελλάδα υπήρχαν στημένα ματς, αλλά αν μου λες εμένα αν ήμουν μέσα σου λέω ένα μεγάλο όχι. Το ξέρεις πόσα εκατομμύρια έπαιρνα στη ζωή μου; Επαιξα Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακό για να παίξω μια μαλ…; Για πόσο για 10.000; 20.000; Πόσο; 50.000; Να χαλάσω το όνομά μου για 30.000; Δεν ξέρω πόσο μπορεί να πάρει ένας παίκτης για να κάνει αυτό. Τι παίρνει μισό εκατομμύριο; Δεν νομίζω. Εγώ είχα λεφτά για να έχω τέλεια ζωή, ωραία ζωή. Δεν έχω πρόβλημα με λεφτά, τι να κάνω; Να κάνω μια μαλ… να χαλάσω το όνομά μου για πόσο; 10.000;»

Τέλος ο Ραούλ Μπράβο σε ό,τι αφορά στη σύλληψη του από την ισπανική αστυνομία είπε: «Ήταν σαν μια ταινία στο «Netflix». Εγώ ήμουν με τη γυναίκα μου για φαγητό όταν με συνέλαβαν και μου είπαν «έλα πάμε» και με πήγαν κατευθείαν φυλακή. Όμως είμαι καθαρός κι ενώ αρχικά έλεγαν άλλα, τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Περιμένουμε και μπορεί να μη περάσω καν από δίκη…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter