«Ράπισμα» Euractiv για το σαμποτάζ Μητσοτάκη στην επιτροπή LIBE και τη σιωπή της Μετσόλα

«Ράπισμα» Euractiv για το σαμποτάζ Μητσοτάκη στην επιτροπή LIBE και τη σιωπή της Μετσόλα

Οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για «σαμποτάρισμα» της Επιτροπής LIBE αναφορικά με τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με το κράτος Δικαίου και το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα, αλλά και η «ένοχη σιωπή» της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, καταγράφονται με χαρακτηριστικό τρόπο σε δημοσίευμα του Euractiv.

Το Euractiv σημειώνει ότι το «σαμποτάζ» ξεκίνησε από τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και διερωτάται «πως είναι δυνατόν να σιωπά η Ρομπέρτα Μετσόλα», ενώ τονίζεται ότι με επιχείρημα το πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η ΕΥΠ, η ΕΛΑΣ, ακόμη και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αρνήθηκαν να συναντηθούν με τους ευρωβουλευτές – αντιπροσώπους της LIBE.

«Ο πραγματικός λόγος είναι ότι θέλουν να αποκρύψουν κάτω από το χαλί την κακή κατάσταση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, το θύμα τους είναι το ίδιο το κύρος του Ευρωκοινοβουλίου», όπως επισημαίνεται στο κείμενο.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις κινήσεις του ΕΛΚ, που αποφάσισε να «αποσύρει» τα μέλη του από την αποστολή της LIBE, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως «ασπίδα προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του». «Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μόνη πολιτική ομάδα που δεν έχει πει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών», συμπληρώνει το Euractiv.

«Η σιωπή είναι υπερβολική, ακόμη και για την προερχόμενη από το ΕΛΚ, πρόεδρο της Ευρωβουλής, όταν έχει προκύψει τέτοια δολιοφθορά κατά του πλέον δημοκρατικού θεσμού της ΕΕ, με το Qatargate να σαρώνει στο διάβα του τις Βρυξέλλες», τονίζεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. Το Euractiv επιχείρησε να αποσπάσει ένα σχόλιο από τη Ρομπέρτα Μετσόλα, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει.

Διαβάστε σχετικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται από τη LIBE ώστε να μην απολογηθεί για τα πεπραγμένα της

Ηχηρή απάντηση καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου σε Μητσοτάκη-ΕΛΚ για τις απόπειρες παρεμπόδισης της LIBE

Απέχει το ΕΛΚ από την αποστολή της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter