«Ράπισμα» κατά Άδωνη από την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς για τα δελφίνια

«Ράπισμα» κατά Άδωνη από την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς για τα δελφίνια
Φωτογραφίες: twitter.com/AdonisGeorgiadi

«Ράπισμα» για τον Άδωνη Γεωργιάδη συνιστά η ανάρτηση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών, στον απόηχο των αναρτήσεων του υπουργού Ανάπτυξης με τα δελφίνια κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Facebook η Ειδική Γραμματεία, ειδοποιήθηκε η αστυνομία καθώς τα «δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020».

Υπενθυμίζεται πως ο Άδωνης Γεωργιάδης μαζί με τη σύζυγό του, μετέβη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το δελφινάριό του δημοσιεύοντας βίντεο με τα υπέροχα θηλαστικά, κάτι που πυροδότησε τα «βέλη» των φιλοζωικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, πόσταρε στον λογαριασμό του φωτογραφίες και βίντεο στις οποίες απαθανατίζονται και δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021.

Η ανάρτηση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασιά των Ζώων Συντροφιάς:

Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.

Ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter