Ράπισμα Ραγκούση σε Τσιάρα στη Βουλή: «Στήσατε πολιτειακό σκάνδαλο για να συγκαλύψετε το Novartis-Gate»

Ράπισμα Ραγκούση σε Τσιάρα στη Βουλή: «Στήσατε πολιτειακό σκάνδαλο για να συγκαλύψετε το Novartis-Gate»

Σκληρή κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης άσκησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης, καθώς ο Κώστας Τσιάρας παριστάνει τον… τροχονόμο των fake news αντί να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο για να διαπιστωθεί η πηγή της «οργανωμένης παραπληροφόρησης» που κατήγγειλε η Ιωάννα Μάνδρου και επιβεβαίωσε ο Τάσος Τέλλογλου αναφορικά με το αμετάκλητο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για το πολύκροτο σκάνδαλο Novartis.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την εκτεταμένη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για το βούλευμα -που κατέστησε αθώους τους δημοσιογράφους και την υπόθεση Novartis σκαστό σκάνδαλο- «ένα ακόμα πλήγμα κατά του κράτους δικαίου και της διαφάνειας», ενώ εξήγησε και τα δεδομένα που οδήγησαν στην χρήση των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Πρώτον, για το τεράστιας ηθικής απαξίας -πολιτικό και οικονομικό- σκάνδαλο Novartis, είχαμε το βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο παραποιήθηκε στον πυρήνα και την ουσία του» είπε, θυμίζοντας πως διαδόθηκαν ψευδείς και αναληθείς πληροφορίες. «Δεύτερον, έχουμε επώνυμες καταγγελίες πασίγνωστων δημοσιογράφων, της κ. Μάνδρου και του κ. Τέλογλου» σημείωσε και συνέχισε την αρίθμηση:

«Τρίτον, την επόμενη μέρα που αποκαταστάθηκε η αλήθεια, αυτό δεν συνέβη διότι η ανώτατη δικαστική ή κυβερνητική πηγή έκρινε ότι έπρεπε να προβεί σε διόρθωση, αλλά επειδή οι δικηγόροι των ενδιαφερομένων και οι δημοσιογράφοι κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα πολιτικής εξαπάτησης».

«Και τελευταίο, έχουμε τον μοναδικό Έλληνα που με βάση το Σύνταγμα και το νόμο έχει την υποχρέωση να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο» τόνισε για τον κ. Τσιάρα, διαπιστώνοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απαθέστατη». «Και τα ερωτήματα είναι: Γιατί κ. Τσιάρα δεν τηρήσατε το καθήκον σας ως υπουργός Δικαιοσύνης; Θα ανακοινώσετε σήμερα ότι θα προχωρήσετε σε πειθαρχικό έλεγχο;», ήταν τα λόγια του κ. Ραγκούση.

Δείτε το βίντεο:

Μετά τις προφάσεις που παρέθεσε ο υπουργός για να δικαιολογήσει την απραξία του, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε λέγοντας πως το όνομα του κ. Τσιάρα θα έπρεπε να είναι «Γιάννης». «Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω…» ανέφερε επικαλούμενος τη γνωστή παροιμία για να καταδείξει ότι η απάντηση του υπουργού ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

«Έχετε ρητή υποχρέωση από το σύνταγμα και τον νόμο για να ασκήσετε έλεγχο, αλλά εσείς μας λέτε αντικρουόμενα επιχειρήματα για να μη μας πείτε ότι δεν ασκήσατε το καθήκον σας» υπογράμμισε, εξηγώντας πως «ο πειθαρχικός έλεγχος είναι διπλά απαραίτητος προκειμένου να βρεθεί ο υπαίτιος και να προστατευτούν όσοι αδίκως κατηγορούνται».

«Εκτελέσατε πολιτειακό σκάνδαλο»

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε πως η ΝΔ προσπάθησε να συγκαλύψει «το πιο ανήθικο σκάνδαλο, προκαλώντας ένα πολιτειακό σκάνδαλο». «Έχετε σχεδιάσει και εκτελέσει ένα πολιτειακό σκάνδαλο, ενεργοποιώντας επίορκους αρμούς της εξουσίας. Της δικαστικής, της νομοθετικής και της εκτελεστικής. Τα 10 πολιτικά πρόσωπα δεν διώχθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σκευωρίας, οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι και ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Τουλουπάκη δεν διώκονται για σκάνδαλο Novartis» συμπλήρωσε και κατέληξε συμπεραίνοντας πως η κυβέρνηση είναι διπλά υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό και στην ιστορία διότι «όχι μόνο είχατε ευθύνη για το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο αλλά και για το πολιτειακό σκάνδαλο».

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter