«Ράπισμα» στην Κεραμέως από το ΙΤΥΕ Διόφαντος – Στον «αέρα» η διανομή των σχολικών βιβλίων

«Ράπισμα» στην Κεραμέως από το ΙΤΥΕ Διόφαντος – Στον «αέρα» η διανομή των σχολικών βιβλίων

Λίγες ημέρες μετά την ηχηρή παραίτηση του προέδρου του ΙΤΥΕ Διόφαντος, ήρθε η σειρά σύσσωμου του ΔΣ του Ινστιτούτου, εξέλιξη που εκθέτει τη Νίκη Κεραμέως και θέτει εν κινδύνω την παραγωγή και τη διανομή των διδακτικών βιβλίων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Βλέποντας ότι οι εκκλήσεις προς την υπουργό Παιδείας για βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει, έπεσε στο κενό, αρχικά ο πρόεδρος και στη συνέχεια (όπως αποκαλύπτει το alfavita.grσύσσωμο το Δ.Σ του Ινστιτούτου υπέβαλλε την παραίτησή του.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Νίκη Κεραμέως, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δ.Σ του Ιδρύματος παρέμεινε στις ρητές διαβεβαιώσεις δίχως να προσφέρει πρακτικά λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξέθεσαν τα μέλη του ΙΤΥΕ.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρή παραίτηση του προέδρου του ΙΤΥΕ Διόφαντος με αιχμές για την Κεραμέως

Το κείμενο που έστειλαν τα μέλη του ΔΣ του ΙΤΥΕ στην Κεραμέως

Αξιότιμη Κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υποβολής παραίτησης του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΥΕ-Διόφαντος και συμμεριζόμενος τους λόγους παραίτησης που αναφέρονται στην επιστολή του, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΥΕ-Διόφαντος.

Τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ είναι:

Εμμανουήλ Βαρβαρίγος, Καθηγητής ,ΕΜΠ

Χαράλαμπος Ζαγούρας,Ομότιμος Καθηγητής ,Πανεπιστήμιο Πατρών

Θεόδωρος Καρούνος,Διευθυντής ψηφιακής διακυβέρνησης,ΕΔΥΤΕ

Μιχαήλ Παρασκευάς,Αναπλ.Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κωνσταντίνος Ραβάνης,Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Πατρών

Νίκος Τζιμόπουλος,Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΙΤΥΕ Διόφαντος έχει υπό τη σκέπη του την οργάνωση, τον συντονισμό και την υλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Γίνεται αντιληπτό ότι μετά τις μαζικές παραιτήσεις με ευθύνη Κεραμέως, βρίσκεται στον «αέρα» η έκδοση και η διανομή των σχολικών βιβλίων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Παράλληλα, το ΙΤΥΕ Διόφαντος υποστηρίζει κι άλλες υπηρεσίες που πιθανόν να επηρεαστούν από τις εξελίξεις, όπως η τηλεκπαίδευση, η λειτουργία του MySchool, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών.

Για τα παραπάνω ζητήματα είχαν απευθυνθεί στη Νίκη Κεραμέως επτά προϊστάμενοι των διευθύνσεων του ΙΤΥΕ Διόφαντος, σύμφωνα με το alfavita.gr επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα ανακύψουν από την κυβερνητική αδιαφορία.

«Η αδυναμία λήψης των αναγκαίων αποφάσεων και η έλλειψη νόμιμης εκπροσώπησής του, θα παραλύσει άμεσα την πρόοδο των έργων, την υλοποίηση του προϋπολογισμού, την έγκριση και υπογραφή συμβάσεων με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία και υποστήριξη των παραπάνω υποδομών και άλλων έργων που εκτελεί το ΙΤΥΕ, πληρωμών των αναδόχων/προμηθευτών, πληρωμών του προσωπικού και των αναδόχων/προμηθευτών των έργων και της βιβλιοπαραγωγής, διεκδίκηση νέων ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων της Ε.Ε. κλπ», τονίζουν μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Την Παρασκευή 5/3/2021 ενημερωθήκαμε για την από 1/3/2021 παραίτηση του Προέδρου του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ καθηγητή Χρήστου Κακλαμάνη. Η είδηση έχει προκαλέσει ήδη έντονη ανησυχία στα στελέχη και τους εργαζομένους του Οργανισμού. Την Δευτέρα 8/3/2021 ακολούθησε, όπως ενημερωθήκαμε, και η παραίτηση των μελών του ΔΣ.

Ως Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων που έχουμε την ευθύνη της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας του Οργανισμού, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε, ότι χωρίς Διοίκηση και νόμιμη εκπροσώπηση, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ο οργανισμός θα αντιμετωπίσει άμεσα σημαντικά προβλήματα, που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή του λειτουργία με αρνητικές συνέπειες για πολλούς τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (παραγωγή και διανομή σχολικών βιβλίων, υποστήριξη τηλεκπαίδευσης, MySchool, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μισθοδοσία εκπαιδευτικών κ.ά.).

Αν και επιχειρησιακά ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των λειτουργιών του Οργανισμού έχει σχεδιαστεί άρτια προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια κρίσιμη και δύσκολη χρονική στιγμή λόγω της πανδημίας, η αδυναμία λήψης των αναγκαίων αποφάσεων και η έλλειψη νόμιμης εκπροσώπησής του, θα παραλύσει άμεσα την πρόοδο των έργων, την υλοποίηση του προϋπολογισμού, την έγκριση και υπογραφή συμβάσεων με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία και υποστήριξη των παραπάνω υποδομών και άλλων έργων που εκτελεί το ΙΤΥΕ, πληρωμών των αναδόχων/προμηθευτών, πληρωμών του προσωπικού και των αναδόχων/προμηθευτών των έργων και της βιβλιοπαραγωγής, διεκδίκηση νέων ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων της Ε.Ε. κλπ.

Γνωρίζετε πως όλες οι Διευθύνσεις του ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με την διοίκηση, ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα με τον καλύτερο τρόπο και έλαβαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι νέες απαιτήσεις που τέθηκαν για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ελλείψει αρμοδίων οργάνων με αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων και εξουσία εκπροσώπησης, τίθεται πλέον εκ των πραγμάτων ανυπέρβλητο όριο στις προσπάθειες αυτές.

Επιπρόσθετα, το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης έγκρισης του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ), επιτείνει, σε συνέχεια των ανωτέρω παραιτήσεων, το κλίμα έντονης ανησυχίας για το μέλλον του ΙΤΥΕ μεταξύ των στελεχών και του προσωπικού ενός Οργανισμού που αποτελεί για περισσότερο από τρεις δεκαετίες τον πλέον αποτελεσματικό τεχνολογικό πυλώνα στήριξης εκπαιδευτικών δράσεων της δημόσιας εκπαίδευσης. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε διεξοδικά για τα επιμέρους προβλήματα και να ανταλλάξουμε απόψεις για την αντιμετώπισή τους.

Με τιμή

Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter