Ράπτη: Μπορεί να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στα παιδιά (Video)

Ράπτη: Μπορεί να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στα παιδιά (Video)

Η δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζωή Ράπτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε εάν δοθεί αυτή η δυνατότητα από την επιτροπή εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί στα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, με γνώμονα τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των παιδιών η Ζωή Ράπτη τόνισε δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Επίσης, σημείωσε ότι στις ΜΕΘ ένα τεράστιο ποσοστό που αγγίζει το 98% είναι ανεμβολίαστο και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό μας λέει πως όταν κάνεις το εμβόλιο έχεις προφύλαξη δεν νοσηλεύεσαι ως επί το πλείστον και αν νοσηλευτείς αυτό θα είναι ελαφρά και υπάρχει πολύ μικρή έως ελάχιστη πιθανότητα να μπεις σε ΜΕΘ».

Επίσης, είπε ότι: «Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ελάχιστες σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορονοϊού» ενώ υποστήριξε πως οι έγκυες μπορούν και είναι ασφαλές να εμβολιαστούν.

 

Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Από την πλευρά του, όσον αφορά τους ενήλικες ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, υποστήριξε, επίσης στον ΣΚΑΪ, πως πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν.

Ακόμα, είπε πως: «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός , εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter