Raptor: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους – «Το πλοίο έμπαζε νερά από το Σάββατο» (Videos)

Raptor: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους – «Το πλοίο έμπαζε νερά από το Σάββατο» (Videos)

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Raptor». Το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής ανοιχτά της Λέσβου λόγω θαλασσοταραχής.

Το Λιμενικό έχει εντοπίσει και περισυλλέξει τη σορό ενός εκ των μελών του πληρώματος, ενώ προχώρησε στη διάσωση ενός ακόμη μέλους, το οποίο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στις έρευνες συμμετέχουν 7 πλοία, ένα πλωτό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης και ένα ελικοπτέρου.

Διαβάστε επίσης: Διασωθείς ναυαγίου στη Λέσβο: Από το Σάββατο το βράδυ έμπαζε νερά το πλοίο

Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης

«Έμπαζε νερά από το Σάββατο»

«Από το βράδυ του Σαββάτου το πλοίο έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ό, τι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διασωθέντας μηχανικός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Αλεξίου, ο διασωθείς κατήγγειλε επίσης ότι δόθηκε εντολή από τους ναυτικούς να παραμείνουν στο καράβι για να βγάλουν τα νερά. Ανέφερε επίσης ότι πριν βουλιάξει το πλοίο βούτηξαν μαζί του στη θάλασσα κι άλλα άτομα.

 

Το χρονικό

Το φορτηγό πλοίο «Raptor», με σημαία Κομορών, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, έχοντας 14 άτομα πλήρωμα.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής εξέπεμψε SOS και στις 8:20 βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή περίπου 5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος πάνω σε ένα βαρέλι ο Αιγύπτιος μηχανικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να πάει για κατάθεση.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter